De 10 lekkerste toetjes voor kerst

Of je nu een zoetekauw bent of niet, een heerlijk dessert bij het kerstdiner kan niemand weerstaan. Daarom heb ik de 10 lekkerste toetjes voor kerst voor je op een rij gezet! Allemaal feestelijk, prachtig en overheerlijk, bijna allemaal heel gemakkelijk.

Desserts in een glaasje

De laatste jaren heb ik een voorkeur voor desserts in een glas voor kerst. Het staat prachtig en feestelijk, en het is heel makkelijk om op die manier mooie porties te maken.

In het comfort food kerstmenu van dit jaar is dat deze beauty: de cheesecake panna cotta. Cheesecake=comfort food.
Panna cotta=comfort food
Cheesecake+panna cotta=bizar lekker.

10 lekkerste toetjes voor kerst

Ook Eton mess serveer je het mooist in een glas. Deze Midden-Oosterse versie maak je met frambozen en oranjebloesem en is al jaren een kersthit hier op de site.

10 lekkerste toetjes voor kerst

Ben je wel toe aan koffie na je kerstdiner? Dan is affogato een aanrader! Romig ijs met sterke espresso is een ontzettend goede combinatie. Uit mijn vegetarische kerstdiner komt deze versie met speculaas en karamel.

Affogato met speculaas en karamel

Ook al zo’n plaatje is de Eton mess met kastanjes en framboos. Ziet er super indrukwekkend uit, is een eitje om in elkaar te draaien.

10 lekkerste toetjes voor kerst

Cake als kerstdessert

Liever bakken met kerst? Ook een topidee!

Uit mijn Midden-Oosterse kerstdiner komt deze overheerlijke cake met citroen, oranjebloesem en maanzaad. Verrassend en fris.

Citroencake met maanzaad en oranjebloesem

Misschien nog wel feestelijker is het kerstdessert uit mijn oven-kerstdiner van vorig jaar: knapperige perencake met heisse Liebe!

Perencake met heisse Liebe

De lekkerste fruitige toetjes voor kerst

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een meer fruitig dessert voor kerst. Het meerst fruitige, feestelijke kersttoetje is denk ik wel dit prachtige taartje met rozemarijncrème en sinaasappel.

Daarvoor moet je wel de sinaasappelpartjes tussen de vliezen vandaan snijden, maar dat is gelukkig heel makkelijk.

Taartjes met rozemarijncrème en sinaasappel

Of kies bijvoorbeeld voor gebakken winterfruit met kruidige chocoladesaus, uit mijn easy vega kerstmenu?

Toetjes kerst

Zin in een taartje met chocola en fruit? Maak dan taartjes met gepocheerde peer en chocoladeganache uit mijn allereerste kerstmenu als kerstdessert!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt