Horecafotografie door Emma

Je bent trots op je zaak. Of dat nu een restaurant, een koffietent, een galerie met bar of een wijnbar is. Je hebt je zaak zorgvuldig ingericht en serveert prachtige gerechten en drankjes.

Die deel je natuurlijk het liefste met je gasten. Maar ook op je socials en je site wil je laten zien met hoeveel liefde en inzet jij je zaak runt.

Dus maak je foto’s! Maar wees eens bloedje eerlijk…. Stralen die foto’s uit waar je zaak voor staat? Kun jij met jouw foto’s de instafeed van je zaak vullen op een manier waardoor je klanten precies weten wat ze kunnen verwachten als ze binnenstappen?

Mag ik raden?

Ik denk het niet. Mijn fotografiecarrière begon met een telefoon, een crappy camera en precies nul idee van wat ik aan het doen was, dus ik weet hoe dat voelt.

Eten watertandend lekker op beeld vastleggen is al een hele klus voor je. Om van sfeerbeelden van je zaak nog maar te zwijgen. Het kost je trouwens ook zeeën van tijd, en die heb je niet.

Maar hoe doe je het dan? Nou, dan neem je contact met mij op. Mij jouw koffiezaak, restaurant, grand café of andere horeca laten fotograferen, betekent sprankelende foto’s die perfect passen bij jouw zaak en jouw gasten!

Puur, vers en om meteen in te bijten, zo zet ik gerechten op de foto. De sfeer van jouw zaak vang ik op beeld, zodat je doelgroep niet kan wachten om langs te komen.

Natuurlijk zorg ik dat de foto’s passen bij de uitstraling en doelgroep van je merk en dat ze één stijl hebben. Op die manier creëer ik een professionele look voor jouw zaak!

Je kunt er ook voor kiezen alleen je gerechten (laten) fotograferen. Maar waarom zou je dat doen, als je ook kunt kiezen voor complete horecafotografie?

Ik laat niet alleen je gerechten stralen, maar vang ook de sfeer van je zaak op beeld! Of je nu een koffiezaak uitbaat of een restaurant: anno 2022 kun je niet meer zonder horecafotografie.

Horecafotografie of foodfotografie?

Wat het verschil is? Foodfotografie gaat alleen om de gerechten. Nou is dat natuurlijk een deel van waar je gasten voor komen, maar vergeet niet, ze komen ook voor de hele ervaring en jouw gastvrijheid!

Bij horecafotografie kom ik langs om ook daar foto’s van te maken. In het oog springende details, de sfeer en uitstraling van je zaak, mooie tafels vol lekkers én losse gerechten en drankjes zet ik met veel toewijding op de foto.

Welke gerechten we op beeld vastleggen, bepalen we in overleg. Enerzijds heb je zo een mooie dwarsdoorsnede van je kaart. Anderzijds zorgen we er zo samen voor dat de gerechten die visueel het aantrekkelijkst zijn op beeld komen te staan.

Daarnaast kan het een mooie toevoeging zijn om fragmenten van de bereiding van sommige gerechten of drankjes op beeld te vangen. Dat toont het vakmanschap dat erachter schuilt en maakt de beleving voor de gasten nóg persoonlijker.

Jouw zaak op de foto

Natuurlijk zorg ik dat de foto’s die ik van jouw zaak maak, passen bij wat jij wilt uitstralen én wat je doelgroep aantrekkelijk vindt. Maar waarom je met mij zou moeten willen werken, dat vertellen mijn klanten natuurlijk nog beter dan ik zelf.

Onze samenwerking verliep vlot. Emma is direct en creatief. Ze is goed in het neerzetten van haar ideeën met creatieve eigen inbreng. De foto’s levert Emma bovendien snel op!

mieke dams – Zingergi

Ik ben met Emma gaan werken vanwege haar enthousiasme en haar heldere fotografiestijl. Emma werkt prettig, schakelt snel, snapt wat ondernemen is. En dat werkt heel erg fijn!

Michelle Rozenhart – Honderd80