Comfort food kerst

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik kan deze kerst wel wat comfort food gebruiken! En omdat de kans groot is dat iedereen kerst dit jaar in (hele) kleine kring viert, bedacht ik een tweepersoons comfort food kerstdiner.

Of je kerst dit jaar nu viert in glitterjurk of joggingpak (of een glitterjoggingpak? Hmmmm, interessant!), comfort food kerst kan áltijd.

Comfort Food Kerst 2020

Makkelijke comfort food

Alle gerechten zijn makkelijk om te maken én om te eten. Als je wilt, kun je ze zelfs op de bank onder een dekentje opsmikkelen. Dat hoeft natuurlijk niet, want deze gerechten zijn feestelijk genoeg om een prachtig gedekte tafel te sieren.

comfort food

En vier je kerst dit jaar stiekem toch met veel mensen, omdat je meerdere huisgenoten hebt? Geen zorgen, deze gerechten zijn allemaal ook heel gemakkelijk voor grotere gezelschappen te maken.

Comfort food voorgerecht voor kerst

Klassieke oesters, hummusglaasjes en bruschetta met biet. Vind je drie gerechtjes te veel (werk)? Maak er dan gewoon één of twee. Net zo lekker en net zo feestelijk, ik kon gewoon niet kiezen.

comfort food kerst

Comfort food kersthoofdgerecht

Luxe mac ‘n cheese met paddenstoelen en taleggio. Romig, decadent, feestelijk én vega. Een prachtig contrast met de frisse, feestelijke traybake met pastinaak en boerenkool.

kerst 2020

Liever vlees? Kies dan voor confit de canard. Past ook perfect bij die o zo makkelijke traybake! Als je overhoudt, maak je er op derde kerstdag heerlijke broodjes mee.

Broodje crispy pulled duck derde kerstdag

Comfort food cheesecake

Het dessert is de showstopper: cheesecake panna cotta! Deze vergt wel wat voorbereidingstijd, maar het resultaat is die inspanning meer dan waard: het beste van cheesecake gecombineerd met het beste van panna cotta.

comfort food

Wil je het jezelf makkelijker maken? Maak dan affogato! Wist je dat het ook heerlijk is om dat met walnotenijs te doen?

Comfort cocktail

Een feestelijk drankje mag wat mij betreft niet ontbreken, en dus bedacht ik de haardvuurcocktail! Een whiskycocktail met zelfgemaakte, kruidige siroop. Natuurlijk mét een alcoholvrije variant met rokerige thee.

Haardvuur cocktail

Boodschappenlijst comfort food kerstdiner

Loopt het water je in de mond en wil je mijn comfort food kerstmenu maken? Hieronder vind je de complete boodschappenlijst!

Comfort food kerstmenu op social media

Ik vind het overigens superleuk als je via twitter, facebook of instagram laat weten wat je gemaakt hebt en @emsrealfood daarin tagt en/of de hashtag #emsrealfood en #comfortfoodkerst gebruikt!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt