Coeurs coulants

Coeurs coulants met zeezout

Coeurs coulants met zeezout: warme chocoladetaartjes met een vloeibare kern en zoutkristallen. Ze staan in 25 minuten op tafel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

UPDATE: deze favorieten waren hard toe aan nieuwe foto’s. Die hebben de coeurs coulants in 2021 gekregen.

Coeurs coulants

Deze coeurs coulants met zeezout zijn mijn allergrootste succesnummer. Het recept waar werkelijk iedereen om vraagt, of ze het nu al eens geproefd hebben of niet. Het toetje dat ik op mijn verjaardag móet maken van mijn gasten. Het chocoladetaartje dat meer naar chocola smaakt dan een chocoladereep.

Het toetje dat ik ook doordeweeks maak als ik enorme trek in chocola heb. Het toetje dat je ook op vakantie kunt maken, mits je een weegschaal en een oven hebt. Het enige toetje dat werkelijk nooit gaat vervelen. Waarvan ik het recept aan vrienden, collega’s, kennissen, vrienden van vrienden en kennissen van kennissen heb gegeven. En nu ook aan jullie allemaal. Mijn coeurs coulants met zeezout: warme, vloeibare chocoladetaartjes met zoutkristallen. Geloof mij: je wilt je chocolade(taart) nooit meer anders.

Coeurs coulants

Warme chocoladetaart

Voor deze taart gebruik voor grotere gezelschappen altijd een metalen muffinvorm, maar voor kleineren aantallen gewoon porseleinen ramequins. Als je ook aardewerken vormpjes gebruikt, is het belangrijk ze voor je het beslag in de vorm doet 5 minuten in de hete oven voor te verwarmen. Doe je dat niet, dan plakken de coeurs coulants aan de vormpjes. Voor de smaak natuurlijk niet erg, maar het ziet er minder mooi uit. Pas wel op dat je je handen niet brandt.

Zo maak je 2 coeurs coulants:

 • Kooktijd: 25 minuten
 • 50 gr extra pure chocola (minimaal 70% cacao)
 • 40 gram roomboter
 • 15 gr bloem
 • 25 gr kristalsuiker
 • 1/8 tl fijn zeezout
 • 1 ei
 • zoutkristallen (fleur de sel, Maldon oid)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter en de chocola in de magnetron (30 seconden per keer op 360 watt, omroeren en dan weer 30 seconden) of au bain marie. Laat het mengsel afkoelen zodat het niet meer heel warm is, maar nog wel vloeibaar.

Chocoladetaartjes bakken

Weeg de bloem en suiker af. Klop het chocolademengsel erdoorheen, gevolgd door het zout en het ei. Verwarm indien nodig de vormpjes voor.  Vet de vormpjes (of de vakjes van de muffinvorm) goed in met boter. Verdeel het beslag erover en leg op het midden van elk taartje een paar zoutkristallen.

Bak de taartjes 7 à 10 minuten tot ze net stevig zijn. Leg er als je wilt nog een paar zoutkristallen op en eet ze lauw-warm.

Tips voor je chocoladetaartjes

 • Frambozencoulis is er heerlijk bij: Laat 100 gram (diepvries)frambozen met 40 ml rode port 15-20 minuten op middelhoog vuur koken tot een dikke saus en serveer er warm bij. Extra lekker met vanille-ijs ernaast.
 • Vanille-ijs met gezouten caramelsaus is er natuurlijk ook heerlijk bij.
 • Ook heerlijk met vers fruit ernaast.
 • Om het melkvrij te maken: vervang de boter door cacaoboter (te bestellen bij de chocolatier of online) en het merg van 1/4 vanillestokje.
 • Met een vorm voor minimuffins maak je makkelijk minitaartjes, bijvoorbeeld voor bij de koffie of een grand dessert. Met de bovenstaande hoeveelheden heb je voldoende voor 24 minitaartjes. Bak de kleine coeur coulants 3 à 4 minuten, tot de bovenkant net stevig is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Aantal: 12

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Trackbacks

Laat hier weten wat je er van vindt