Kerstdiner 2016

Kerst!

De Sint is het land uit, dus hoog tijd om over kerst na te gaan denken! Anders dan voorgaande jaren dit jaar geen uitgebreid kerstmenu van mij. Hoogzwanger een compleet kerstdiner bedenken, testen, fotograferen en schrijven was toch echt net een brug te ver.

Dit jaar cocoonen wij met kerst, voor het eerst met zijn drietjes, met een tafel vol heerlijkheden die ik al die maanden niet heb gemogen. Begin november hebben we een tripje naar Lille gemaakt en daar de supermarkt zowat leeggetrokken. Alles is in huis voor een kerstdiner van steak tartare, (diervriendelijke!) foie gras, charcuteries en wat dies meer zij.

Voor jullie heb ik natuurlijk wel een heleboel kerstgerechten en menusuggesties, en één nieuw recept. Deze terrine met kastanjes en paddenstoelen is een echte showstopper als voorgerecht!

Toch liever een compleet kerstmenu? Dat van vorig jaar vind je hier! Of doe als wij vorig jaar, en kook een volledig Midden-Oosters, vegetarisch kerstdiner uit Persiana en Comptoir Libanais.

Apéro

Voorgerechten

Hoofdgerechten

  • Vis: witvis met pistachekorst. Stevige witvis met een crunchy korstje van pistachenoten. Niet alleen smaakt het heerlijk, het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Wat at EM - weekmenu 11
  • Erbij: aardappelcourgettesoufflés. Deze lieve eenpersoonssouffleetjes kunnen bij de drie laatste hoofdgerechten hierboven. Flexibel en multi-inzetbaar dus!

Desserts

Midden-Oosterse Eton mess
  • Chocolade-kokostruffels met mango en gegrilde ananas. Met tropisch fruit ernaast zijn deze bonbons een volwaardig en tropisch dessert.

Friandises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.