Kerstdiner 2016

Kerst!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De Sint is het land uit, dus hoog tijd om over kerst na te gaan denken! Anders dan voorgaande jaren dit jaar geen uitgebreid kerstmenu van mij. Hoogzwanger een compleet kerstdiner bedenken, testen, fotograferen en schrijven was toch echt net een brug te ver.

Dit jaar cocoonen wij met kerst, voor het eerst met zijn drietjes, met een tafel vol heerlijkheden die ik al die maanden niet heb gemogen. Begin november hebben we een tripje naar Lille gemaakt en daar de supermarkt zowat leeggetrokken. Alles is in huis voor een kerstdiner van steak tartare, (diervriendelijke!) foie gras, charcuteries en wat dies meer zij.

Voor jullie heb ik natuurlijk wel een heleboel kerstgerechten en menusuggesties, en één nieuw recept. Deze terrine met kastanjes en paddenstoelen is een echte showstopper als voorgerecht!

Toch liever een compleet kerstmenu? Dat van vorig jaar vind je hier! Of doe als wij vorig jaar, en kook een volledig Midden-Oosters, vegetarisch kerstdiner uit Persiana en Comptoir Libanais.

Kerst 2015

Apéro

Gekonfijte bloedsinaasappel
Involtini van courgette en gebakken ricotta

Voorgerechten

img_8280-2_
Terrine met kastanjes en paddenstoelen

Hoofdgerechten

Salade met pulled paddenstoelen
  • Vis: witvis met pistachekorst. Stevige witvis met een crunchy korstje van pistachenoten. Niet alleen smaakt het heerlijk, het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Côte de boeuf met knoflookolie
  • Erbij: aardappelcourgettesoufflés. Deze lieve eenpersoonssouffleetjes kunnen bij de drie laatste hoofdgerechten hierboven. Flexibel en multi-inzetbaar dus!
Soufflés van aardappel en courgette

Desserts

Midden-Oosterse Eton Mess
  • Chocolade-kokostruffels met mango en gegrilde ananas. Met tropisch fruit ernaast zijn deze bonbons een volwaardig en tropisch dessert.
Vegan chocolade-kokostruffels

Friandises

Vegan bloedsinaasappelbonbons
Chocolade-speculaaskoekjes in spiraalvorm
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt