Bloedsinaasappel&gin

Bloedsinaasappel&gin

Deze cocktail van bloedsinaasappel en gin is echt geweldig. Fris, kruidig, een tikje bitter en spectaculair van kleur!

Deze cocktail van bloedsinaasappel en gin is echt geweldig! Ik maakte hem met de siroop die overbleef nadat ik gekonfijte bloedsinaasappel gemaakt had, en ik was op slag verliefd. Mr. Em trouwens ook, dus ik ben heel blij dat de siroop nog niet op is.

Trouwens, met gewone sinaasappel werkt het natuurlijk ook, dat snap je. En nog een hack: de siroop kun je ook stiekem weglaten. Bíjna net zo lekker, en beduidend minder werk.

Bloedsinaasappel&gin

Gin met gekonfijte sinaasappel

Natuurlijk kun je in plaats van bloedsinaasappel ook gewone sinaasappel konfijten. Je kunt voor deze cocktail in plaats van bloedsinaasappelsap ook gewoon (vers!!) sinaasappelsap gebruiken. Wat de gin betreft: neem de lekkerste die je kunt vinden, want dat proef je. Mijn favoriet voor deze combinatie is Goeie Mie. Er bestaat trouwens ook een sinaasappelgin

Liever geen alcohol? Die kun je hier gewoon weglaten, of vervangen door gin zónder alcohol. Dan heb je een bloedsinaasappelmocktail.

Gekonfijte bloedsinaasappel

Je hebt voor deze cocktail geen cocktailshaker, ingewikkelde drankmaatjes of moeilijke ingrediënten nodig, behalve de siroop. Die maken is even een klusje, maar moeilijk is het zeker niet. En het levert je prachtige gekonfijte bloedsinaasappel op. Die kan je natuurlijk ook als decoratie voor de cocktails gebruiken.

Gincocktails maken

Daarnaast is ie in een paar minuten klaar en smaakt hij bij ongeveer alle borrelhapjes die ik kan verzinnen verrukkelijk. Doordat de bloedsinaasappel & gin kruidig, fris en een tikje bitter is, is het een echte allemansvriend. En o ja, hij ziet er ook nog een superspectaculair uit. Hup, borrelen!

Bloedsinaasappel & gin

Zo maak je bloedsinaasappel&gins voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 1 bloedsinaasappel, plus evt. meer voor decoratie
  • 4 el (=60 ml) bloedsinaasappelsiroop
  • 4 el gin
  • 200 ml koud prikwater
  • evt. ijs

Zo maak je het

Bloedsinaasappel en gin

Pers de bloedsinaasappel uit. Verdeel het sap over twee glazen. Doe in elk glas 2 el (afgekoelde!) siroop en 2 el gin. Vul aan met 100 ml bruiswater per glas.

Maak, indien gewenst, af met ijs, een plakje bloedsinaasappel op de rand, gekonfijte bloedsinaasappel op de rand en/of een rietje. Serveer direct!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt