Bloedsinaasappel&gin

Deze cocktail van bloedsinaasappel en gin is echt geweldig! Ik maakte hem met de siroop die overbleef nadat ik gekonfijte bloedsinaasappel gemaakt had, en ik was op slag verliefd. Mr. Em trouwens ook, dus ik ben heel blij dat de siroop nog niet op is.

Gekonfijte bloedsinaasappel

Gin met gekonfijte sinaasappel

Natuurlijk kun je in plaats van bloedsinaasappel ook gewone sinaasappel konfijten. Je kunt voor deze cocktail in plaats van bloedsinaasappelsap ook gewoon (vers!!) sinaasappelsap gebruiken. Wat de gin betreft: neem de lekkerste die je kunt vinden, want dat proef je. Liever geen alcohol? Die kun je hier gewoon weglaten, dan heb je een bloedsinaasappelmocktail. Iets minder kruidig, maar nog steeds heel erg lekker!

Je hebt voor deze cocktail geen cocktailshaker, ingewikkelde drankmaatjes of moeilijke ingrediënten nodig, behalve de siroop. Die maken is even een klusje, maar moeilijk is het zeker niet. En het levert je prachtige gekonfijte bloedsinaasappel op. Die kan je natuurlijk ook als decoratie voor de cocktails gebruiken.

Gekonfijte bloedsinaasappel

Gincocktails maken

Daarnaast is ie in een paar minuten klaar en smaakt hij bij ongeveer alle borrelhapjes die ik kan verzinnen verrukkelijk. Doordat de bloedsinaasappel&gin kruidig, fris en een tikje bitter is, is het een echte allemansvriend. EN o ja, hij ziet er ook nog een superspectaculair uit. Hup, borrelen!

Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten voor bloedsinaasappel&gins voor 2 personen:

  • 1 bloedsinaasappel, plus evt. meer voor decoratie
  • 4 el (=60 ml) bloedsinaasappelsiroop
  • 4 el gin
  • 200 ml koud prikwater
  • evt. ijs

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Bloedsinaasappel en gin

Pers de bloedsinaasappel uit. Verdeel het sap over twee glazen. Doe in elk glas 2 el (afgekoelde!) siroop en 2 el gin. Vul aan met 100 ml bruiswater per glas.

Maak, indien gewenst, af met ijs, een plakje bloedsinaasappel op de rand, gekonfijte bloedsinaasappel op de rand en/of een rietje. Serveer direct!

Gekonfijte bloedsinaasappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.