Crossover bruschette

Bruschetta met tomaat

Voor mijn verjaardag afgelopen weekend maakte ik onder meer deze crossover bruschette. Crossover, omdat de tomaten erop niet in Italiaanse stijl zijn, maar zijn gebaseerd op het recept voor tomaten-granaatappelsalade uit Plenty More van Yotam Ottolenghi. Crossover de Middellandse Zee dus! Ik heb het gerecht overigens behoorlijk aangepast, maar ik kan me indenken dat de originele salade ook erg lekker is op bruschette.

Crossover bruschette

Over de granaatappelmelasse: die is te koop bij de Turkse winkel. Mocht je geen granaatappelmelasse hebben/willen, dan kan je deze vervangen door 1 1/2 el balsamico en 1 tl honing.

Zo maak je 10-15 crossover bruschette:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 afbakciabatta
  • olie voor het bestrijken van de broodjes
  • 400 gr smaakvolle, rijpe tomaten
  • 60 gr granaatappelpitten (smokkelen met pitjes uit de vriezer is helemaal ok!)
  • 1/2 kleine rode ui, klein gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 1/2 el granaatappelmelasse
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • platte peterselie naar smaak, grof gehakt

Zo maak je het

Zelf bruschetta maken

Bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en snijd in niet al te dunnen plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de plakjes brood aan weerszijden met olie en bak op een rooster tot ze beginnen te bruinen, maar nog zacht zijn aan de binnenkant. Dit duurde bij mij 10-12 minuten.

Crostini met tomaat en granaatappel

Ontvel de tomaten (inkruisen, even in kokend water en dan het vel eraf trekken) en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze in een vergiet om iets te laten uitlekken. Maak ondertussen de vinaigrette: meng knoflook, piment, azijn, melasse en extra vierge olijfolie met een snuf zout tot een glad geheel.

Meng in een kom de tomaatblokjes, de ui, de pitjes en de peterselie met de vinaigrette. Het kan best zijn dat je te veel vinaigrette hebt. Dan heb je mazzel, je kunt ‘m prima bewaren voor een andere salade.

Tomatensalade op bruschetta

Schep de salade op de geroosterde broodjes en dien onmiddellijk op, liefst aan een groep hongerige vrienden.
De crossover bruschette zijn los erg lekker, maar ook als onderdeel van een tafel vol lekkere hapjes. Wijntip: fris wit of rosé.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.