Witvis met pistachekorst

Witvis met pistachekorst

Deze witvis met pistachekorst staat binnen een half uur op tafel en combineert fris, hartig, zoet en crunchy met vis tot een heerlijk gerecht.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Met grote regelmaat staat er in huize Em’s Real Food witvis met een korstje uit de oven op het menu. Tot mijn verbazing bleek er daarvoor echter geen enkel recept op de blog te staan. Met deze witvis met pistachekorst wordt dat dus gecorrigeerd!

Witvis met pistachekorst

Vis met een korstje

Voor dit gerecht kun je eigenlijk iedere (verantwoorde) soort witvis gebruiken, zolang hij maar een beetje stevig is. Voor mijn verjaardag maakte ik dit met rode poontjes, maar een paar weken later met kabeljauw. Het is dus maar net waar je trek in hebt en wat je visboer in huis heeft.

Vis uit de oven

Het maken van dit korstje is iets meer werk dan de korstjes die ik meestal over mijn vis leg, maar het is die paar minuten zeker waard. Ik proefde de combinatie van pistache, honing en hartig voor het eerst in Florence, waar ik tagliata met een korst van pistachenoten en honing at. Ik was op slag verliefd op de combinatie van hartig, zoet en krokant en besloot dit dus thuis na te maken. Om de vis ook nog wat frisheid te geven, voegde ik bovendien geraspte citroenschil toe.

Zo maak je witvis met pistachekorst voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 250 gr witvis, ik gebruik meestal één dik stuk
  • 50 gr pistachenoten
  • geraspte schil van een halve citroen
  • 1 tl honing

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in. Spoel de vis af en dep hem droog. Leg de vis in de ovenschaal.

Vis met pistachenoten

Hak de pistachenoten in het hakmolentje van de staafmixer, in de vijzel of met een mes heel fijn. Meng met de citroenschil, een snuf zout en de honing tot een pasta. Als het geheel te los blijft, kun je een drupje olijfolie of een extra drupje honing toevoegen. Spreid de pasta uit over de vis.

Bak de vis met korst gedurende 20 minuten in de oven, of tot de vis gaar is en de korst iets gebruind. Bij dikke stukken duurt dit iets langer, bij dunne stukken juist wat korter.

Heerlijk met een salade ernaast, maar bijvoorbeeld ook met polenta.

Vis met een korstje voor veel eters

Deze witvis met pistachekorst kun je ook gemakkelijk voor groepen maken: leg dan de stukjes vis gewoon op een bakplaat in plaats van in een ovenschaal.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Aantal: 6

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt