Witvis met pistachekorst

Met grote regelmaat staat er in huize Em’s Real Food witvis met een korstje uit de oven op het menu. Tot mijn verbazing bleek er daarvoor echter geen enkel recept op de blog te staan. Met deze witvis met pistachekorst wordt dat dus gecorrigeerd!

Vis met een korstje

Voor dit gerecht kun je eigenlijk iedere (verantwoorde) soort witvis gebruiken, zolang hij maar een beetje stevig is. Voor mijn verjaardag maakte ik dit met rode poontjes, maar een paar weken later met kabeljauw. Het is dus maar net waar je trek in hebt en wat je visboer in huis heeft.

Wat at EM - weekmenu 11

Vis uit de oven

Het maken van dit korstje is iets meer werk dan de korstjes die ik meestal over mijn vis leg, maar het is die paar minuten zeker waard. Ik proefde de combinatie van pistache, honing en hartig voor het eerst in Florence, waar ik tagliata met een korst van pistachenoten en honing at. Ik was op slag verliefd op de combinatie van hartig, zoet en krokant en besloot dit dus thuis na te maken. Om de vis ook nog wat frisheid te geven, voegde ik bovendien geraspte citroenschil toe.

Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor witvis met pistachekorst voor 2 personen:

  • 250 gr witvis, ik gebruik meestal één dik stuk
  • 50 gr pistachenoten
  • geraspte schil van een halve citroen
  • 1 tl honing

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (3 reacties) Loading...

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in. Spoel de vis af en dep hem droog. Leg de vis in de ovenschaal.

Vis met pistachenoten

Hak de pistachenoten in het hakmolentje van de staafmixer, in de vijzel of met een mes heel fijn. Meng met de citroenschil, een snuf zout en de honing tot een pasta. Als het geheel te los blijft, kun je een drupje olijfolie of een extra drupje honing toevoegen. Spreid de pasta uit over de vis.

Witvis met pistachekorst

Bak de vis met korst gedurende 20 minuten in de oven, of tot de vis gaar is en de korst iets gebruind. Bij dikke stukken duurt dit iets langer, bij dunne stukken juist wat korter.

Wat at EM - eetdagboek 14

Heerlijk met een salade ernaast, maar bijvoorbeeld ook met polenta.

Vis met een korstje voor veel eters

Deze witvis met pistachekorst kun je ook gemakkelijk voor groepen maken: leg dan de stukjes vis gewoon op een bakplaat in plaats van in een ovenschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.