Salade met linzen en gegrilde courgette

Oh the joys of Luxemburg: buschauffeurs die rijden of ze aan het offroaden zijn, bureaucratie tot het je oren uitkomt, waanzinnige belastingvoordelen die helaas niet voor al te tijdelijke expats zoals ik gelden, een bank die de spuerkeess (echt!) heet en automobilisten die het als een sport lijken te beschouwen om je van de weg af te duwen.

MAAR: je kan er heerlijk eten! Na een weekendje fantastisch uit eten om het einde van de vakantie te vieren sinds maandag weer gewoon in de kantine, maar gelukkig maken ze daar prima eten (pastilla van eend, blanquette de veau, croustillant de brie, noem het maar op) en, niet onbelangrijk, met heel veel groente!

Salade met linzen en gegrilde courgette

Courgettesalade

Voor de thuisblijvers een recept voor één van mijn favoriete salades: salade met linzen en gegrilde courgette. Deze kan als zelfstandige maaltijd (met wat brood bijvoorbeeld), als onderdeel van een hoofdgerecht van meerdere schotels of gewoon als bijgerecht.

Zo maak je salade met linzen en gegrilde courgette als voor- of bijgerecht voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 courgette
  • 2 el goede balsamicoazijn
  • 5 el goede extra vierge olijfolie
  • 70 gr gedroogde groene linzen
  • een handje hazelnoten

Zo maak je het

Snijd de courgette in de lengte in plakken (doe ik altijd met een kaasschaaf). Meng de balsamico en olie met wat peper en zout in een kom die groot genoeg is voor de courgette tot de boel pittig op smaak is.

Courgette grillen in de grillpan

Vet dan een grillpan in, verhit ‘m en grill de courgette tot hij van die mooie strepen heeft. Geen grillpan? Geen punt, doe de courgette dan onder de ovengrill. Doe de courgette zodra je m uit de pan haalt in de kom met de vinaigrette en laat daar rustig afkoelen.

Salade met linzen

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: ik begin altijd pas met de linzen als de courgette klaar is, dan is de salade op de juiste temperatuur. Tegelijk doen werkt hier dus niet. Overigens: ik laat mijn courgette daardoor altijd minimaal 20 minuten marineren, maar langer is natuurlijk altijd lekkerder. Tot een dag gaat het sowieso goed!

Salade met gegrilde courgette en linzen

Rooster terwijl de linzen koken in een droge koekenpan de hazelnoten. Als de linzen klaar zijn, giet je ze af. Meng ze vervolgens met de courgette en de vinaigrette. Schep op borden en bestrooi met de geroosterde hazelnoten. Klaar:

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 9 januari 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply