Salade van venkel en framboos

Salade van venkel en framboos

Salade van venkel en framboos met geitenkaas: deze salade staat in een oogwenk op tafel. Fris, romig en knapperig tegelijk. Lunch, diner of voorgerecht.

Deze salade van venkel en framboos met geitenkaas staat in een oogwenk op tafel en is ontzettend lekker fris van smaak. Met wat stevig brood ernaast is dit een prima lunch of diner, zonder heb je een fijn voorgerecht.

Salade van venkel en framboos

Salade met framboos en venkel

Het frisse van de frambozen haalt het romige van de geitenkaas extra naar voren, en samen zorgen ze dat de zoetheid van de venkel extra goed uit de verf komt. Ook de textuur klopt: knisperende venkel met zachte kaas en frambozen.

Salade van venkel

Ik heb al vaak salade van venkel met geitenkaas en citrusfruit gemaakt, maar vanaf maart ben ik altijd wel klaar met citrusfruit en snak ik naar zomerfruit. Ik maakte deze salade overigens met frambozen uit de vriezer, dus ook wanneer je hartje winter naar zomerfruit snakt kun je deze salade prima maken.

Venkel met frambozen

Met verse frambozen is dit natuurlijk nóg lekkerder, dus nu het seizoen daarvoor begonnen is, raad ik die wel aan. Ik vind frambozen in Nederland alleen wel achterlijk duur, dus ik hoop op een flinke oogst uit de tuin dit jaar! Hier worden de frambozen rijkelijk met zwarte peper bestrooid. Dat klinkt misschien apart, maar dat vind ik net als bij aardbeien heerlijk.

Zo maak je salade van venkel en framboos voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 2 kleine venkelknollen,of 1 grote
  • 75 gr frambozen, vers of ontdooid
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • extra vierge olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

Maak de venkel schoon en snijd in zo dun mogelijke plakken. Bewaar het zachte groen. Schik de plakken op twee borden. Verkruimel de geitenkaas hier overheen.

Verdeel de frambozen over de venkel: verse frambozen kun je gewoon schikken, bevroren frambozen kun je het beste eerste prakken met een vorkje en vervolgens in hoopjes over de venkel verdelen.

Besprenkel het geheel rijkelijk met de olijfolie en bestrooi met de versgemalen zwarte peper. Hak het venkelgroen fijn en bestrooi de borden ermee.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt