Mijn ideale borrelplank

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Of het nu een kerstborrel, online borrel of een impromptu borrel: dit is mijn ideale borrelplank voor élke borrel. Voor elk wat wils: van droge worst tot vegan hapjes, mijn favoriete crackers en natuurlijk kaas en olijven!

Mijn ideale borrelplank

Moeilijk? Neuh. Ik houd enorm van mijn zoete warme olijven, maar als jij het makkelijker vindt om gewoon een bakje olijven in een schaaltje te kieperen: ik vind het prima. Worstje snijden: zo klaar. Dadels met spek: het makkelijkste recept van de site.

Creamy & crunchy witte bonen zijn heerlijk, maar als je liever hummus neemt, kan dat natuurlijk ook. Vervolgens nog wat crackers, kaas, gerookte amandelen en (zelfgemaakte) chutney en tadaaaaa!

Drankjes bij mijn ideale borrelplank

En wat drinken we er dan bij? Ik kies zelf het liefst voor wijn, kleur net waar ik zin in heb. Of bubbels natuurlijk!

Wit drink ik het liefst sauvignon blanc bij de borrel, maar ik ben ook erg gecharmeerd van deze chardonnay. Een gedeelde eerste plek voor rood uit de supermarkt is voor deze Argentijn en voor La Tulipe.

Champagne laat ik bijna altijd links liggen, want crémant en cava zijn vaak véél lekkerder. De enige uitzondering zijn de champagnes die vriend N uitkiest (ik weet dat je dit leest 😘) en voor me meeneemt uit Frankrijk. Mijn favoriete in Nederland verkrijgbare crémants zijn deze en deze.

Mijn geliefde dark horse voor bij de borrel is zonder enige twijfel amontillado: een hartige sherry. Ik dronk het voor het eerst toen we in 2015 in Jerez de la Frontera waren en sindsdien ben ik verliefd.

Een gin & tonic erbij vind ik trouwens ook heel fijn. Gin & wat dan ook trouwens. Bijvoorbeeld met bloedsinaasappel, met thee en met granaatappel.

Bloedsinaasappel kan trouwens ook als mocktail! En natuurlijk heb ik meer alcoholvrije opties: met rabarber en cranberry, bijvoorbeeld.

En als je het koud hebt, ga kies dan voor mijn haardvuurcocktail met whisky!

Mijn ideale borrelplank

Mijn favorieten voor mijn borrelplank

Worst: eigenlijk alles van Brandt & Levie, maar die met chipotle is wel écht een topper. Kaas: ik vind blauwe kaas heel fijn bij de borrel. Te meer omdat ik harde (Hollandse) kazen echt héél vies vind. Mijn favoriete blauwe kazen zijn Blue Stilton, Achelse Blauwe en Fourme d’Ambert.

En die crackers, dat kunnen wat mij betreft alleen maar oatcakes van Walker’s zijn. Nootjes horen er ook echt bij wat mij betreft, maar niet van die enge borrelnootjes hoor. Doe mij maar gerookte amandelen. Of natuurlijk mijn zoet-pittige nootjes!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt