Cocktail met granaatappel en gin

Ben je nog op zoek naar een fijn drankje om je kerstdiner mee te beginnen? Deze cocktail met granaatappel is perfect geschikt voorafgaand aan elk kerstmenu, of je nu kiest voor Italiaans, Midden-Oosters of klassiek! Een fruitige variatie op gin&tonic en een plaatje om te zien. Wat kleine hapjes (gerookte amandelen, rauwe ham, pittige olijven) en je aperitief is af.

Cocktail met granaatappel en gin

Kerstcocktail

Naast lekker en feestelijk is deze kerstcocktail ook heel eenvoudig klaar te maken. Ik gebruik verse granaatappel. De makkelijkste manier om er sap én pitjes uit te krijgen, is zachtjes knijpen in de helften. Dan komt het sap eruit en rollen de pitjes mee. Liever geen gedoe of vlekken? Koop dan schoongemaakte pitjes en vers granaatappelsap.

Als gin koos ik voor Bombay Sapphire (die fles! zo mooi!) en daarbij ging Fever Tree Indian Tonic Water, mijn favoriet, omdat hij niet zo zoet is. Kies vooral je eigen favorieten!

Cocktail met granaatappel en gin

Ik gebruik nogal forse wijnglazen voor mijn cocktails, want dat vind ik gezellig staan. Dat betekent wel dat één cocktail al een dubbele eenheid drank bevat. Houd daar dus rekening mee. Natuurlijk kun je de hoeveelheden ook halveren.

Alcoholvrije cocktail

Liever alcoholvrij? Gebruik dan eenzelfde hoeveelheid bruisend water in plaats van gin. Alleen tonic wordt veel te zoet, dus doe dat maar niet. Wil je graag nog een extra smaak toevoegen? Doe dan een takje rozemarijn in het glas! Dat is bij een alcoholische cocktail natuurlijk ook lekker, maar dat kan de fijne smaak van de gin behoorlijk overheersen.

Cocktail met granaatappel en gin

Zo maak je 2 cocktails met granaatappel en gin:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 granaatappel (of pitjes en sap)
  • 90 ml gin
  • 180 ml tonic
  • ijsklontjes naar smaak

Zo maak je het

Cocktails maken

Snijd de granaatappel horizontaal doormidden. Houd telkens een helft boven een kom en knijp/masseer er het sap en de pitjes uit.

Schenk in elk glas 4 el (60 ml) granaatappelsap, 3 el (45 ml) gin en 6 el (90 ml) tonic. Vul aan met ijs en garneer met granaatappelpitjes naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.4 / 5. Aantal: 5

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 14 december 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply