Voor mijn klant Deepblue ging ik voor de feestdagen dit jaar aan de slag met een borrelplank met vis. Die werd zó lekker, dat ik hem je niet wilde onthouden. Ideaal voor de feestdagen!
Het is een hele fijne combi van gerechtjes die je zo op de plank kunt zetten, zoals sardientjes en mosselen met pikante saus, en snel te bereiden gerechtjes, zoals tostada’s met tomaat en ansjovis en gevulde eitjes.
Borrelplank met vis voor de feestdagen
Natuurlijk mag je van mij ook een ander merk gebruiken, en je kunt natuurlijk ook een paar gerechtjes combineren met een andere borrelplank. Alles wat jij fijn vindt om er een feestelijk geheel van te maken.
Zo maak je een borrelplank voor 4 personen:
- Kooktijd: 30 minuten
- makreelrillettes
- gevulde eieren met tonijn
- tostada’s met ansjovis
- 1 blikje mosselen in pikante saus
- 1 blikje inktvis stukken in zonnebloemolie met knoflook
- 1 blikje sardines
- druiven
- tomaatjes
- olijven
- crackers
- brood
- 1 blikje makreelfilets
- 2 tl crème fraîche
- 1 tl citroensap
- peper en zout
- 1 blikje tonijn stukken in olie
- 4 eieren
- 2 el mayonaise
- peper en zout
- paprikapoeder
- gehakte peterselie
- 1 blikje ansjovis
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 tl olijfolie
- peper en zout
- 4 zuurdesemboterhammen, geroosterd
Voor de makreelrillettes:
Voor de gevulde eieren:
Voor de tostada’s met tomaat:
Zo maak je het
Gevulde eieren maken
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep de dooiers eruit.
Meng de dooiers met de tonijn en de mayonaise met een vork door elkaar, tot je een glad geheel hebt. Proef, en maak op smaak met zout en peper.
Vul de halve eieren met behulp van een spuitzak of met 2 theelepeltjes. Bestrooi met paprikapoeder en gehakte peterselie naar smaak.
Tostada’s met tomaat en ansjovis
Snijd de tomaten in vieren. Pureer met de knoflook, de olijfolie en peper en zout naar smaak. Besmeer het geroosterde brood met de gepureerde tomaat. Verdeel ansjovis over de tostada’s.
Makreelrillettes maken
Prak met een vork de makreel met de crème fraîche door elkaar. Voeg het citroensap en peper en zout naar smaak toe en meng tot een mooie, stevige mix. Proef, en maak zonodig nog verder op smaak. Serveer de rillettes in een potje, met crackers of brood.
Je borrelplank met vis opmaken
Schep de mosselen en inktvis in schaaltjes en zet de op de borrelplank. Maak het blikje sardines open en zet het blikje op de plank.
Verdeel de rillettes, de gevulde eieren en de tostada’s over de plank. Vul je borrelplank met vis op met druiven, tomaatjes, olijven, crackers en brood.
Laat hier weten wat je er van vindt