Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Fris en toch verwarmend, perfect voor de kerstborrel: deze alcoholvrije mocktail met bloedsinaasappel en specerijen. Kan trouwens ook mét alcohol.

Zoals ieder jaar, geef ik bij mijn kerstmenu’s Oven en Easy Vega wijnadvies. En ook voor de kerstborrel heb ik allerlei tips voor drankjes. Maar wat doe je als je, zoals ik niet, wilt of mag drinken? Daarom bedacht ik deze heerlijke mocktail met bloedsinaasappel en specerijen. Zo laat je niets weg, maar maak je een alcoholvrij drankje dat zó lekker is, dat ook de mensen die wel alcohol drinken liever voor deze variant kiezen.

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Mocktails voor kerst

De rabarber mocktail die ik vorig jaar maakte, is ook een heerlijk feestelijk drankje, en ook mijn Niks&Tea is erg lekker. In deze mocktail met bloedsinaasappel laat je echter de drank niet weg, maar vervang je hem door een alcoholvrije variant.

Alcoholvrije drankjes

Tijdens mijn vorige zwangerschap bestond het allemaal nog niet, maar nu is er naast een waanzinnig groot assortiment alcoholvrij bier en écht lekkere alcoholvrije bubbelwijn ook alcoholvrije gin! En niet eentje, maar meerdere. Sligro heeft allerlei varianten, maar ik kocht gewoon Seedlip bij Gall&Gall. Daarvan zijn 3 versies, eentje op basis van kruiden, eentje op basis van citrusfruit en eentje op basis van specerijen.

Mocktail met bloedsinaasappel

Die laatste leek mee heerlijk voor kerst, lekker verwarmend! In combinatie met bloedsinaasappel en bruiswater geeft dat een frisse en kruidige mocktail, die barst van de smaak en toch lekker (door)drinkbaar is.

Omdat je als je zwanger bent, beter niet al te veel kaneel kunt eten, heb ik het hierbij gelaten, maar als je wilt kun je je glas uiteraard optuigen met een kaneelstokje. Een paar kruidnagels drijvend in je glas zijn ook leuk. Ik koos echter voor een plakje gekonfijte bloedsinaasappel aan mijn glas. Hoe je dat maakt, lees je hier.

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Cocktail met bloedsinaasappel

Liever wel met alcohol? Gebruik dan je favoriete gin, liefst eentje op basis van specerijen. Mijn favoriete gin is deze (lekker lokaal!), maar er bestaat ook gin met sinaasappel erin.

Je hoeft overigens niet op jacht naar verse bloedsinaasappels als je daar geen zin in hebt: vers sap uit een fles is hier prima voor geschikt.

Zo maak je 1 mocktail met bloedsinaasappel en specerijen:

  • Kooktijd: 2 minuten
  • 120 ml vers bloedsinaasappelsap
  • 30 ml Seedlip Spice (nr. 94)
  • 120 ml bruiswater
  • Optioneel: een plakje (gekonfijte) bloedsinaasappel,
  • ijsblokjes, kaneelstokje, kruidnagels

Zo maak je het

Schenk het sap en de Seedlip in een mooi glas. Top met het bruiswater en decoreer ten slotte met bloedsinaasappel en/of kaneelstokje en/of kruidnagels. Ik heb ervoor gekozen om geen ijs toe te voegen, het is naar mijn smaak al koud genoeg, maar ijs misstaat hier zeker niet in!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt