Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Zoals ieder jaar, geef ik bij mijn kerstmenu’s Oven en Easy Vega wijnadvies. En ook voor de kerstborrel heb ik allerlei tips voor drankjes. Maar wat doe je als je, zoals ik niet, wilt of mag drinken? Daarom bedacht ik deze heerlijke mocktail met bloedsinaasappel en specerijen. Zo laat je niets weg, maar maak je een alcoholvrij drankje dat zó lekker is, dat ook de mensen die wel alcohol drinken liever voor deze variant kiezen.

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Mocktails voor kerst

De rabarber mocktail die ik vorig jaar maakte, is ook een heerlijk feestelijk drankje, en ook mijn Niks&Tea is erg lekker. In deze mocktail met bloedsinaasappel laat je echter de drank niet weg, maar vervang je hem door een alcoholvrije variant.

Alcoholvrije drankjes

Tijdens mijn vorige zwangerschap bestond het allemaal nog niet, maar nu is er naast een waanzinnig groot assortiment alcoholvrij bier en écht lekkere alcoholvrije bubbelwijn (La Tulipe Zero) ook alcoholvrije gin! En niet eentje, maar meerdere. Sligro heeft allerlei varianten, maar ik kocht gewoon Seedlip bij Gall&Gall. Daarvan zijn 3 versies, eentje op basis van kruiden, eentje op basis van citrusfruit en eentje op basis van specerijen.

Mocktail met bloedsinaasappel

Die laatste leek mee heerlijk voor kerst, lekker verwarmend! In combinatie met bloedsinaasappel en bruiswater geeft dat een frisse en kruidige mocktail, die barst van de smaak en toch lekker (door)drinkbaar is.

Omdat je als je zwanger bent, beter niet al te veel kaneel kunt eten, heb ik het hierbij gelaten, maar als je wilt kun je je glas uiteraard optuigen met een kaneelstokje. Een paar kruidnagels drijvend in je glas zijn ook leuk. Ik koos echter voor een plakje gekonfijte bloedsinaasappel aan mijn glas. Hoe je dat maakt, lees je hier.

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Cocktail met bloedsinaasappel

Liever wel met alcohol? Gebruik dan je favoriete gin, liefst eentje op basis van specerijen.

Je hoeft overigens niet op jacht naar verse bloedsinaasappels als je daar geen zin in hebt: vers sap uit een fles is hier prima voor geschikt.

Bereiding: 2 minuten

Ingrediënten voor 1 mocktail met bloedsinaasappel en specerijen:

  • 120 ml vers bloedsinaasappelsap
  • 30 ml Seedlip Spice (nr. 94)
  • 120 ml bruiswater
  • Optioneel: een plakje (gekonfijte) bloedsinaasappel,
  • ijsblokjes, kaneelstokje, kruidnagels

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Schenk het sap en de Seedlip in een mooi glas. Top met het bruiswater en decoreer ten slotte met bloedsinaasappel en/of kaneelstokje en/of kruidnagels. Ik heb ervoor gekozen om geen ijs toe te voegen, het is naar mijn smaak al koud genoeg, maar ijs misstaat hier zeker niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.