Alles voor de lekkerste kerstborrel

Cocktail met rabarber en cranberry (met of zonder alcohol)

Fris, kruidig en heerlijk kerstig: deze cocktail met rabarber en cranberry is een feestje in je glas. En jij bepaalt of er alcohol in zit of niet.

Wie mij tijdens mijn zwangerschap gevolgd heeft, weet dat ik absoluut niet van zoete drankjes houd. Zo leerde ik in mijn zwangerschap het fijne merk Cawston Press kennen, die ook sapjes maken die niet zoet zijn. Aangelengd met bruisend water nóg lekkerder, vond ik. Omdat ik het leuk vond om dit jaar een kerstcocktail te maken, was ik op zoek naar smaken die goed samen zouden gaan met cranberry, en al snel kwam ik uit bij mijn favoriete sap van Cawston Press: rabarber-appel. Je mag zelf weten of je hem met of zonder alcohol maakt, zo is deze cocktail met rabarber en cranberry geschikt voor iedereen aan de kersttafel.

Cocktail met rabarber en cranberry (met of zonder alcohol)

Alcoholvrije cocktail met rabarber en cranberry

De rozemarijn geeft een heerlijke kruidige smaak aan je cocktail. Ik gebruikte bevroren, iets ontdooide cranberry’s: zo heb je geen ijsblokjes nodig, en hele bessen in je drankje staat zo heerlijk vrolijk! Heb je alleen verse cranberry’s, voeg dan 2 of 3 ijsklontjes toe. Wil je geen mocktail met rabarber en cranberry maken maar een alcoholische cocktail? Voeg dan wodka toe. Deze cocktail is trouwens helemaal vrij van dierlijke ingrediënten!

Cocktail met rabarber en cranberry (met of zonder alcohol)

Zo maak je 2 cocktails met rabarber en cranberry:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 4 el (bevroren) cranberry’s
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml Cawston Press Rhubarb-Apple
  • 250 ml bruiswater
  • optioneel: 50 ml wodka

Zo maak je het

Verdeel de cranberry’s over de glazen en laat ze 10 minuten op temperatuur komen.Voeg daarna de losse naaldjes rozemarijn toe. Stamp de cranberry’s en ze rozemarijn met een stamper tot de bessen beginnen te barsten.

Giet daar het sap en het bruiswater en eventueel de wodka op. Verdeel de cranberry’s over de glazen en steek in elk glas een takje rozemarijn. Serveer meteen!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt