Alles voor de lekkerste kerstborrel

Gin & Tea

Gin & Tea: een heerlijke, verfrissende cocktail van groene thee en gin, met limoen en vlierbloesemsiroop. Als virgin cocktail zonder gin ook heerlijk!

Gincocktails

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Op het Culy Foodfestival proefde ik dit voorjaar van alles. Van de laatste muntjes kocht ik een Gin&Tea, en dat was zo ontzettend lekker dat ik meteen thuis ben gaan experimenteren met thee, sterke drank en andere smaakmakers. Deze theecocktail met gin is het resultaat van een paar maanden proberen, en is wat mij betreft nog lekkerder dan het origineel.

Cocktails voor kerst

Deze gin&tea leent zich trouwens ook ontzettend goed als feestelijk drankje voor de kerstdagen. Lekker fris, en met flinke diepte. Liever een wat meer verwarmende thee voor de winter? Kies dan voor een groene thee met meer body, zoals groene Earl Grey of groene thee met kaneel!

Gin & Tea

Cocktails met thee

Het is belangrijk om de stappen precies te volgen. Als je de thee bijvoorbeeld met te heet water maakt, of te lang laat trekken, wordt het geheel veel te bitter, en dat is niet lekker. Wat de thee betreft: ik geeft de voorkeur aan losse thee, maar een zakje van een goed merk kan natuurlijk ook. Ik kocht mijn groene jasmijnthee bij de Turkse supermarkt in de buurt, daar bleek hij stukken goedkoper dan elder.

Deze cocktail is zonder gin overigens ook heerlijk, in huiselijke kring heet hij dan inmiddels een Niks&Tea.

Zo maak je 4 gin&tea-cocktails:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 15 minuten
  • (losse) Groene jasmijnthee, 2 zakjes of 2 flinke scheppen.
  • 30 ml limoensap
  • 200 ml koud prikwater
  • 4 el (zelfgemaakte) vlierbloesemsiroop (o.a. te koop bij Dille&Kamille en Ikea)
  • 120 ml gin (tenzij je virgin cocktails wilt natuurlijk)
  • 1 limoen
  • IJsklontjes
  • Longdrinkglazen

Zo maak je het

Breng 400 ml water aan de kook. Laat 10 minuten afkoelen en giet dan in een kan bij de jasmijnthee. Laat precies 3 minuten trekken en haal dan de thee eruit of zeef de thee. Zet de thee in de koelkast en laat gedurende minimaal 1 uur afkoelen.

Gin&tea cocktails

Snijd de limoen in plakjes. Snijd die indien gewenst doormidden. Ik deed dit wel, omdat mijn longdrinkglazen net te klein zijn voor drijvende hele limoenplakjes,

Zet de glazen klaar. Doe het limoensap bij de thee. Doe in ieder glas 100 ml theemengsel, 50 ml prikwater, 1 el siroop en 2 el gin. Vul aan met ijsklontjes naar smaak en plakjes limoen. Decoreer elk glas met een ingesneden plakje limoen en een rietje.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt