Gin & Tea

Gincocktails

Op het Culy Foodfestival proefde ik dit voorjaar van alles. Van de laatste muntjes kocht ik een Gin&Tea, en dat was zo ontzettend lekker dat ik meteen thuis ben gaan experimenteren met thee, sterke drank en andere smaakmakers. Deze theecocktail met gin is het resultaat van een paar maanden proberen, en is wat mij betreft nog lekkerder dan het origineel.

Cocktails voor kerst

Deze gin&tea leent zich trouwens ook ontzettend goed als feestelijk drankje voor de kerstdagen. Lekker fris, en met flinke diepte. Liever een wat meer verwarmende thee voor de winter? Kies dan voor een groene thee met meer body, zoals groene Earl Grey of groene thee met kaneel!

Gin & Tea

Cocktails met thee

Het is belangrijk om de stappen precies te volgen. Als je de thee bijvoorbeeld met te heet water maakt, of te lang laat trekken, wordt het geheel veel te bitter, en dat is niet lekker. Wat de thee betreft: ik geeft de voorkeur aan losse thee, maar een zakje van een goed merk kan natuurlijk ook. Ik kocht mijn groene jasmijnthee bij de Turkse supermarkt in de buurt, daar bleek hij stukken goedkoper dan elder.

Deze cocktail is zonder gin overigens ook heerlijk, in huiselijke kring heet hij dan inmiddels een Niks&Tea.

Wachttijd: 1 uur
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 gin&tea-cocktails:

  • (losse) Groene jasmijnthee, 2 zakjes of 2 flinke scheppen.
  • 30 ml limoensap
  • 200 ml koud prikwater
  • 4 el (zelfgemaakte) vlierbloesemsiroop (o.a. te koop bij Dille&Kamille en Ikea)
  • 120 ml gin (tenzij je virgin cocktails wilt natuurlijk)
  • 1 limoen
  • IJsklontjes
  • Longdrinkglazen

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Breng 400 ml water aan de kook. Laat 10 minuten afkoelen en giet dan in een kan bij de jasmijnthee. Laat precies 3 minuten trekken en haal dan de thee eruit of zeef de thee. Zet de thee in de koelkast en laat gedurende minimaal 1 uur afkoelen.

Gin&tea cocktails

Snijd de limoen in plakjes. Snijd die indien gewenst doormidden. Ik deed dit wel, omdat mijn longdrinkglazen net te klein zijn voor drijvende hele limoenplakjes,

Zet de glazen klaar. Doe het limoensap bij de thee. Doe in ieder glas 100 ml theemengsel, 50 ml prikwater, 1 el siroop en 2 el gin. Vul aan met ijsklontjes naar smaak en plakjes limoen. Decoreer elk glas met een ingesneden plakje limoen en een rietje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.