Dadels met spek uit de oven

Black FridayBlack Friday

Deze dadels met spek uit de oven gaan op de één of andere manier altijd harder dan alle andere hapjes. Alle reden dus om ze een keer te maken. Ze zijn hartig en zoet tegelijk, krokant en romig zacht. Net uit de oven zijn de waanzinnig heet, maar zelfs bijna koud zijn ze nog heerlijk. Daarnaast zijn de idioot weinig werk, en kan je ze met schalen tegelijk klaarmaken. Het perfecte borrelhapje kortom.

Hapjes voor oudejaarsavond

Als ik een feestje of borrel geef, krijg ik eigenlijk bijna altijd de vraag “je maakt toch wel die dadels hè?”. Dus ja, ik heb me erbij neergelegd en besloten deze heerlijke dadels met spek uit de oven ook gewoon als recept op de site te zetten.

Borrelhapjes

Benieuwd waarmee je de dadels met spek goed kunt combineren? Bij al deze hapjes gaat er bij onze borrels gejuich op: geroosterde tuinbonen, gefrituurde olijven, blini’s, roquefortterrine, borrelbrood en labneh!

Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor een ovenschaal vol dadels met spek:

  • 40 ontpitte gedroogde dadels
  • 20 (rechte) plakjes gerookt ontbijtspek

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (17 reacties) Loading...


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de plakjes spek in de breedte doormidden. Wikkel om elke dadel een half plakjes spek en leg de pakketjes met de naad naar beneden in een ovenschaal.

Bak de dadels gedurende 15 minuten, of tot het spek mooi bruin is. Serveer in de ovenschaal, met cocktailprikkers erbij. Let goed op de schaal, voor je het weet zijn ze weg!

3 thoughts on “Dadels met spek uit de oven”

    • Hi Marian, je kunt de dadels de dag van tevoren in het spek wikkelen en de schaal afgedekt in de koelkast bewaren. De dadels zijn natuurlijk warm het lekkerst, dus het bakken kun je het best op het laatste moment doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.