Dadels met spek uit de oven

Deze dadels met spek uit de oven gaan op de één of andere manier altijd harder dan alle andere hapjes. Alle reden dus om ze een keer te maken. Ze zijn hartig en zoet tegelijk, krokant en romig zacht. Net uit de oven zijn de waanzinnig heet, maar zelfs bijna koud zijn ze nog heerlijk. Daarnaast zijn de idioot weinig werk, en kan je ze met schalen tegelijk klaarmaken. Het perfecte borrelhapje kortom.

Hapjes voor oudejaarsavond

Als ik een feestje of borrel geef, krijg ik eigenlijk bijna altijd de vraag “je maakt toch wel die dadels hè?”. Dus ja, ik heb me erbij neergelegd en besloten deze heerlijke dadels met spek uit de oven ook gewoon als recept op de site te zetten.

Borrelhapjes

Benieuwd waarmee je de dadels met spek goed kunt combineren? Bij al deze hapjes gaat er bij onze borrels gejuich op: geroosterde tuinbonen, gefrituurde olijven, blini’s, roquefortterrine, borrelbrood en labneh!

Zo maak je een ovenschaal vol dadels met spek:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 40 ontpitte gedroogde dadels
  • 20 (rechte) plakjes gerookt ontbijtspek

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de plakjes spek in de breedte doormidden. Wikkel om elke dadel een half plakjes spek en leg de pakketjes met de naad naar beneden in een ovenschaal.

Dadels met spek uit de oven

Bak de dadels gedurende 15 minuten, of tot het spek mooi bruin is. Serveer in de ovenschaal, met cocktailprikkers erbij. Let goed op de schaal, voor je het weet zijn ze weg!

dadels met spek uit de oven

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.6 / 5. Aantal: 43

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 december 2013

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Reacties

    • EM's REAL FOOD zegt

      Hi Marian, je kunt de dadels de dag van tevoren in het spek wikkelen en de schaal afgedekt in de koelkast bewaren. De dadels zijn natuurlijk warm het lekkerst, dus het bakken kun je het best op het laatste moment doen.

Leave A Reply