Crunchy & creamy witte bonen uit Vegan Comfort

Crunchy & creamy witte bonen uit Vegan Comfort

Een makkelijke, overheerlijke borrelsnack: crunchy & creamy witte bonen. Uit het fijne boek Vegan Comfort van Milou van der Will.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze romige, knapperige, spicy dip van witte bonen vond ik in het boek Vegan Comfort. Het was één van de héél veel recepten die ik meteen wilde maken. Dus toen ik een borrelplank vol zette met allerlei lekkers, konden deze crunchy & creamy witte bonen niet ontbreken!

Crunchy & creamy witte bonen uit Vegan Comfort

Denk nou niet: ik gooi wel gewoon chili op mijn hummus, dat is makkelijker. Want dit is écht een different league. En zó veel lekkerder.

Makkelijke witte bonen uit Vegan Comfort

Ik zal eerlijk bekennen: hoewel Milou in het boek een recept geeft om zelf crispy chili oil te maken, heb ik gewoon mijn favoriete potje Lao Gan Ma uit de koelkast getrokken voor dit gerecht. Zelfgemaakt is ongetwijfeld nóg lekkerder, maar daar had ik nou eens even helemaal geen zin in.

Wil je dat wel, koop dan gewoon het boek. Sowieso is dat een aanrader als je het mij vraagt. Dit recept is dus zo goed dat ik er voor de verandering eens níks aan heb veranderd. Als dat geen aanbeveling is.

Zo maak je creamy & crispy witte bonen voor 2-3 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 2 blikken witte bonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el+50 ml extra vierge olijfolie
  • 1/4+1/2 tl fijn zeezout
  • 2 el tahin
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el crispy chili oil
  • 2 el sesamolie
  • (plat)brood om te serveren

Zo maak je het

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Dep de helft van de witte bonen goed droog met een schone theedoek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bonen erover. meng met 1 el olie, 1/4 tl zout en wat zwarte peper. Rooster zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep even door en zet nog 10 minuten terug in de oven, tot de bonen crispy zijn. Houd ze op het laatst goed in de gaten, zodat ze niet te ver gaan.

Wittebonendip uit Vegan Comfort

Doe ondertussen de rest van de witte bonen met 1/2 tl zout, de tahin, de knoflook en de rest van de olijfolie in een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde dip. Proef, voeg naar smaak nog wat zout toe, en het citroensap. Blend de dip nog eenmaal.

Spreid de wittebonendip uit op een groot plat bord. Verdeel de crunchy witte bonen over de dip. Besprenkel met de crispy chili oil en de seamolie. Serveer direct met warm platbrood of geroosterde sneden brood.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De link naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt