Taco's broccoli

Taco’s met geroosterde broccoli en kikkererwten

Deze taco's met geroosterde broccoli en kikkererwten zijn echt een feestje op tafel: pittige broccoli, knapperige kikkererwten, frisse groenten en romige yoghurtsaus en avocado!
Kerst 2024Kerst 2024

Het recept voor deze taco’s bedacht ik toen er voor de tigste keer broccoli in onze groente tas zou zitten.

Na broccolikoekjes, risotto, soepmeerdere broccolicurry’s, mac & cheese en cashewbroccoli had ik al mijn favorieten wel gehad. Tot ik een nieuwe favoriet ontdekte: taco’s met geroosterde broccoli en kikkererwten! Spicy broccoli, knapperige kikkererwten, frisse groenten en romige yoghurtsaus en avocado. Nou, mij heb je met zo’n gerecht.

Taco’s en tortilla’s

Let wel: deze taco’s zijn niet de knapperige schelpen die we in Nederland taco’s noemen, maar belegde maïstortilla’s, die je dubbelklapt om ze op te eten.

Voor extra veel smaak gebruik ik hier ook graag ingelegde rode ui bij. Dat maak je razendsnel en supermakkelijk zelf.

Spicy broccoli

Het oorspronkelijke recept door deze taco’s met geroosterde broccoli is lekker spicy. Er gaan twee theelepels gemalen rode peper in. Nou doe ik niet moeilijk over een beetje pittig, maar hoe fijner je peper gemalen is, hoe pittiger je eten wordt. Ik koos daarom de eerste keer voor een combinatie: één theelepel fijngemalen piment d’Espelette en één theelepel pul biber (Turkse chilivlokken).

Hier kun je dus een beetje mee spelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon wat minder peper te gebruiken. Overigens dempt de yoghurtsaus de pittigheid wel een beetje. Je kunt er trouwens natuurlijk altijd voor kiezen om plantaardige yoghurt te gebruiken. In dat geval zijn je taco’s vegan.

Taco's broccoli

Nog meer spice? Dan is de Mexicaanse crispy chili olie Smokin’ Señorita van Trouble & Spice hier echt heerlijk bij. Met de code Ems10 krijg je daar bovendien 10% korting op je hele bestelling.

Zo maak je taco’s met geroosterde broccoli en kikkererwten voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1-2 tl gemalen rode peper (zie tekst)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el vers limoensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • broccoli: 1 grote of 2 kleine stronken
  • 1 blik (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gr rode kool (geraspt of aan een stuk)
  • 1 jalapeño
  • 1 avocado
  • 120 ml Griekse (of plantaardige) yoghurt
  • 6-8 soft taco’s
  • ingelegde rode ui

Zo maak je het

Taco’s met broccoli maken

Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst heteluchtstand). Roer in een kommetje de gemalen rode peper, komijn, 1 el limoensap, olijfolie los met 1 el water en 1/2 tl fijn zout. Snijd de broccoli in roosjes. Leg samen met de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en giet het chilimengsel er overheen. Hussel goed door elkaar. Rooster de groenten 30 minuten, tot de kikkererwten een beetje knapperig zijn en de broccoli krokante randjes heeft.

Tex-mex

Maak ondertussen de bijgerechten. Rasp de rode kool fijn, tenzij je geraspte kool gekocht hebt natuurlijk. Snijd de jalapeño in smalle ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de avocado in plakjes. Roer ten slotte de yoghurt los met de laatste el limoensap, plus zout en peper naar smaak.

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de taco’s met geroosterde groenten, rode kool, jalapeño, avocado en rode ui en sprenkel er wat van de yoghurtsaus overheen.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt