In de categorie topsport stel ik jullie graag voor aan: het bezit van een tuin. Nog even afgezien van het verwijderen van twee gazons vorig jaar, blijft onze tuin niet zozeer veel, als wel zwaar werk. Afgelopen weekend stond mr. Em dan ook bomen te snoeien en andere bomen te verplaatsen, terwijl ik een kleine vijfhonderd (!) bloembollen over de tuin verdeelde en, erger nog, rechtop zette. Dit uiteraard niet dan nadat ik overal blaadjes en onkruid (bosaardbeitjes, grmbl) had verwijderd. Rugpijn gegarandeerd dus, vooral omdat ik meestal niet zo’n fanatiekeling ben, qua sporten.
Curry met broccoli
Wel ga ik elke woensdagavond naar pilates. Dat begint om acht uur en duurt een uur, dus erna eten is niet zo fijn, maar ervoor eten is elke week ook weer een uitdaging. Het eten moet licht zijn en snel klaar, maar elke week wokgroenten is natuurlijk ook geen optie, want dat is veel te saai. Deze broccolicurry met garnalen is voor de woensdagen favoriet: vol van smaak, pittig en goedgevuld!
Het oorspronkelijke recept waarop dit is gebaseerd komt van de onvolpreven Franse website l’internaute, maar inmiddels zitten er citroensap en groenten in (is ook erg lekker met paprika of aubergine erin!) en is de zwaardvis (niet mijn favoriete textuur) eruit.
Zo maak je broccolicurry met garnalen voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 1 struik broccoli
- 2 el rode Thaise currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 el Thaise vissaus
- 1 el suiker
- 1 el limoen- of citroensap
- 150 gr garnalen (of stukjes vis)
- optioneel: 150 gr rijst, korianderblad
Zo maak je het
Zelfgemaakte curry
Verwarm een pan en bak daarin de currypasta met een scheutje kokosmelk (liefst de meest romige bovenuit het plek) gedurende een minuut of vijf. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
Bak vervolgens de broccoli gedurende een minuut of twee mee. Doe daarna de rest van de kokosmelk, de vissaus, de suiker en het limoen- of citroensap in de pan.
Laat de Thaise broccolicurry gedurende een kwartier pruttelen. Kook ondertussen de rijst. Voeg daarna de garnalen toe aan de curry en laat nog vijf minuten pruttelen. Serveer de Thaise curry bestrooid met verse koriander.
Zelf currypasta maken
Met zelfgemaakte currypasta is deze curry natuurlijk nóg lekkerder. Ik gebruik daarvoor graag dit recept van Puur Gezond.
Larissa zegt
Echt super lekker gezond Thais gerecht! Ga dit recept vaker maken.
Emma van der Deijl zegt
Fijn dat je het zo lekker vindt Larissa, dankjewel!