Broccolicurry met garnalen

In de categorie topsport stel ik jullie graag voor aan: het bezit van een tuin. Nog even afgezien van het verwijderen van twee gazons vorig jaar, blijft onze tuin niet zozeer veel, als wel zwaar werk. Afgelopen weekend stond mr. Em dan ook bomen te snoeien en andere bomen te verplaatsen, terwijl ik een kleine vijfhonderd (!) bloembollen over de tuin verdeelde en, erger nog, rechtop zette. Dit uiteraard niet dan nadat ik overal blaadjes en onkruid (bosaardbeitjes, grmbl) had verwijderd. Rugpijn gegarandeerd dus, vooral omdat ik meestal niet zo’n fanatiekeling ben, qua sporten.

Wat at EM - eetdagboek 14

Curry met broccoli

Wel ga ik elke woensdagavond naar pilates. Dat begint om acht uur en duurt een uur, dus erna eten is niet zo fijn, maar ervoor eten is elke week ook weer een uitdaging. Het eten moet licht zijn en snel klaar, maar elke week wokgroenten is natuurlijk ook geen optie, want dat is veel te saai. Deze broccolicurry met garnalen is voor de woensdagen favoriet: vol van smaak, pittig en goedgevuld!

Het oorspronkelijke recept waarop dit is gebaseerd komt van de onvolpreven Franse website l’internaute, maar inmiddels zitten er citroensap en groenten in (is ook erg lekker met paprika of aubergine erin!) en is de zwaardvis (niet mijn favoriete textuur) eruit.

Zo maak je broccolicurry met garnalen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 struik broccoli, in kleine roosjes
  • 2 el rode Thaise currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 150 gr garnalen (of stukjes vis)
  • 150 gr rijst naar keuze (ik heb een mengsel van witte en wilde rijst gebruikt)
  • als je het in huis hebt: een handje gehakte koriander

Zo maak je het

Zelfgemaakte curry

Verwarm een pan en bak daarin de currypasta met een scheutje kokosmelk (liefst de meest romige bovenuit het plek) gedurende een minuut of vijf.

Bak vervolgens de broccoli gedurende een minuut of twee mee. Doe daarna de rest van de kokosmelk, de vissaus, de suiker en het citroensap in de pan. Laat gedurende een kwartier pruttelen, kook ondertussen de rijst. Voeg daarna de garnalen toe en laat nog vijf minuten pruttelen. Serveer de curry bestrooid met verse koriander.

Zelf currypasta maken

Met zelfgemaakte currypasta is deze curry natuurlijk nóg lekkerder. Ik gebruik daarvoor graag dit recept van Puur Gezond.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 14 november 2013

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply