Vistaco’s met sesam-misobroccoli

Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen, zo bizar lekker zijn deze vistaco’s met sesam-misobroccoli! De vis is zacht textuur en flink pittig. De broccoli is knapperig en flink hartig. Dat werkt echt magisch goed met elkaar. Deze vistaco’s waren echt een experiment, en mijn verwachten waren eerlijk gezegd nogal laag. Maar wow wow wow, wat zijn ze lekker! Het klinkt misschien als een combinatie die helemaal niet lekker is, maar op de één of andere manier klopt álles aan dit gerecht.

Vistaco's met sesam-misobroccoli

Soft taco’s

Zoals de meeste van mijn tacorecepten is ook dit recept er eentje voor soft taco’s. Zacht tortilla’s dus, gevuld met in dit geval vis en broccolislaw. Liever geen vis? Je vindt hier een hele serie vegetarische en vegan taco’s!

Vis met broccoli

Ik kan je dus alleen maar van harte aanraden om dit heel snel een keer te maken, want het is wáánzinnig lekker. De combinatie van vis en miso-sesambroccoli is nóg lekkerder als je er ingelegde rode ui bij eet (hoe je die eenvoudig en snel maakt, lees je hier). Avocado en koriander zijn hier ook erg fijn bij.

Zo maak je vistaco’s met sesam-misobroccoli voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 250 gr kabeljauw of een andere witvis
  • ½ tl pimenton
  • ½ tl oregano
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl zwarte (citroen)peper
  • ¼ tl chipotlepoeder
  • 6 middelgrote of 8-10 kleine (maïs)tortilla’s
  • avocado en koriander naar smaak
  • optioneel: ingelegde rode ui
  • Voor de sesam-misobroccoli

  • 1 broccoli
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 el witte miso (de mildste variant)
  • 2 el tahin
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 el (60 ml) rijstazijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

Sesam-misobroccoli

Het makkelijkst is om eerst de sesam-misodressing te maken. Doe daarvoor alle ingrediënten behalve de broccoli in een blender of in de beker van de staafmixer (pers de knoflook uit), en pureer tot een gladde, lobbige saus. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 1x1x1 cm en doe ze in een schaal. Meng met de miso-sesamdressing en zet daarna opzij.

Spicy vistaco’s

Spoel de vis af en dep hem droog. Meng de kruiden in een kommetje. Smeer vervolgens de vis in met het kruidenmengsel. Verhit in een koekenpan een flinke scheut neutrale plantaardige olie en bak de vis op middelhoog vuur om en om. Het is geen probleem als je vis uit elkaar valt, dat is hier zelfs eigenlijk wel lekker.

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in elke tortilla broccolisalade en vis, en maak af met ingelegde ui en/of avocado en/of koriander.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 30 april 2019

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply