Gevulde soep van groene groente

Gevulde soep van groene groente

Een heerlijke vegan soep van groene groente. Allergieproof, snel op tafel en lekker vullend. Echt een lichtpuntje op tafel zo midden in de winter!

Het recept voor deze soep ontstond bij na een gang door de vriezer, groenteschaal en koelkast. Overal bleek wel iets lekkers te liggen, en samen met een blikje bonen leidde dat tot deze heerlijke soep van groene groente. Deze soep is niet alleen gevuld, maar ook vullend! Bovendien is hij vegan, en volgens mij voor alle allergieën geschikt (correct me if I’m wrong!).

Gevulde soep van groene groente

Soep van groene groente

Met zijn mooie groene kleur is deze gevulde soep bovendien een vrolijk lichtpuntje in de winter! Courgette is natuurlijk niet bepaald een wintergroente, maar dankzij de glastuinbouw komen courgettes jaarrond uit Nederland. Enig onderzoek leerde mij een paar jaar geleden dat (Nederlandse) glastuinbouw veel minder belastend is voor het milieu dan transport van groente uit het buitenland. Sindsdien probeer ik dus nog alerter te zijn op de herkomst van mijn groenten, zeker in deze tijd van het jaar.

Groene soep

Ik ben zomer en winter dol op soep, maar mijn meneer wat minder. Gelukkig delen we onze liefde voor soep zonder “stukjes”, en het heeft er de schijn van dat we die liefde hebben doorgegeven aan ons zoontje: hij bunkerde wel drie borden van deze soep weg!

Zo maak je 4 kommen gevulde soep van groene groente:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 150 gr spinazie
  • 750 m groentebouillon (van 1 tablet, dus niet van de voorgeschreven 1,5 anders wordt de soep heel erg zout)
  • 1 blik witte of reuzebonen

Zo maak je het

Soep met courgette

Je kunt de courgette op twee manieren klaarmaken voor de soep. Als je toevallig de oven aan hebt staan, snijd dan de courgette in de lengte in plakken, besmeer die met wat olie en bestrooi met een snufje zout. Bak de plakken dan in ca. 20-25 minuten bruin op 180-200 graden.

Natuurlijk hoef je daarvoor niet speciaal de oven aan te zetten. Je kunt de courgette ook in (halve) ronde plakjes snijden en die in een koekenpan in 10-15 minuten rondom bruin bakken.

Beide methoden geven een even lekker resultaat, maar de pan is sneller en de oven minder werk. Kies dus zelf wat je fijn vindt.

Ondertussen kun je al wel de rest van de soep bereiden trouwens!

Groentesoep

Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een soeppan. Snijd de ui in halve ringen en fruit die in 5 minuten tot ze glazig zien. Hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de knoflook toe. Voeg zodra de knoflook begint te geuren de spinazie toe en roer om tot de spinazie geslonken is. Doe dan de broccoli en de bouillon bij de groenten. Laat de soep zachtjes koken, tot de broccoli zacht is (10-15 minuten). Doe dan de courgette en de bonen erbij en warm goed door.

Pureer vervolgens je soep van groene groente met een staafmixer of blender. Vind je de soep te dik, voeg dan wat heet water toe. Proef en maak zonodig op smaak met zout en peper.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt