Mac&cheese met broccoli

Deze mac&cheese met broccoli is echt een go-to gerecht bij ons thuis. We zijn geen van beiden erg dol op broccoli (en romanesco en bloemkool), maar op deze manier vinden we het heerlijk. Dit gerecht kost wel wat tijd, maar daar staat tegenover de het grootste deel daarvan wachttijd is, dus je kunt gewoon iets anders gaan doen ondertussen. De netto werktijd komt op een minuut of 10. Bovendien kun je dit gerecht ook voorbereiden, bijvoorbeeld de ene avond klaarmaken en de volgende avond bakken.

Mac&cheese met broccoli

Snelle en eenvoudige mac&cheese

Dit gerecht kost 1 pan en 1 ovenschaal, dus het is ook nog eens weinig afwas. Zeker als je de mac&cheese daarna uit de schaal opeet, maar dat gaat wellicht wat ver. Ik stoom de broccoli altijd boven de pasta. Heb je geen passend zeef, vergiet of stoommandje of vind je koken makkelijker, voel je dan vrij om de broccoli met de pasta mee te koken.

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor voor mac&cheese met broccoli voor 2 personen:

  • 150 gr korte pasta
  • 1 broccoli
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto
  • Geraspte (oude) kaas naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Snijd de broccoli in roosjes. Breng een hoge pan met gezouten water aan de kook. Doe de pasta hierin, doe de broccoli in een zeef, stoommandje of vergiet en hang dit boven de pan. Doe de broccoli erin en leg het deksel van de pan erop. Kook zo de pasta terwijl de broccoli meestoomt in 10 minuten gaar en giet af. Doe de pasta met de broccoli in een ovenschaal.

Meng de crème fraîche en de pesto erdoorheen en maak op smaak met heel veel zwarte peper. Strijk het mengsel glad en bestrooi het met geraspte kaas naar smaak. Zet de schaal onder de ovengrill en bak tot de bovenkant een mooie bruine korst vormt.

Mac&cheese voorbereiden?

Maak het gerecht klaar tot en met het in de ovenschaal mengen en bewaar het tot je verder wilt koken in de koelkast. Verwarm wanneer je het gerecht wilt eten de oven voor op 200 graden. Bestrooi het mengsel met geraspte kaas en bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven, tot het mengsel borrelt en de kaas een mooie krokante bruine korst vormt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.