Thaise hamburgers met cashewbroccoli

Zin in een Oosters feestje op je bord? Zoek niet langer, maar maar deze Thaise hamburgers met cashewbroccoli! Supersimpel, snel en belachelijk lekker. De burgers zijn pittig en fris, en heerlijk op een broodje of met rijst.

Thaise hamburgers met cashewbroccoli

Cashewbroccoli?

De cashewbroccoli, geïnspireerd op Kip Cashew uit Reishonger, maakt er een complete maaltijd van. Ik vond de saus bij de Kip Cashew zo belachelijk lekker, dat ik graag meer gerechten hiermee wilde maken. Geroosterde en gestoomde broccoli blijken er perfect bij te passen!

Ik ben dol op geroosterde broccoli, dus ik doe mijn broccoli het liefst ca. 20 minuten in de oven op 200 graden. Dat doe ik het liefst op een eerder moment, als de oven toch al aan staat. Om iets te bakken bijvoorbeeld. In 5 minuten stomen is je broccoli ook beetgaar, dus kies gewoon wat jij handig vindt!

Thaise hamburgers

De hamburgers maak je op smaak met Thaise currypasta. Welke kleur je kiest, laat ik aan jou, het is er in alle kleuren van het stoplicht. Ik gebruikte voorheen altijd die van Blue Elephant, maar de laatste jaren maak ik mijn currypasta eigenlijk altijd zelf, volgens dit recept. Ik maak meestal een dubbel recept, dat ik in porties van 2 eetlepels invries. Zo heb ik altijd zelfgemaakte currypasta op voorraad.

Zo maak je Thaise hamburgers met cashewbroccoli voor 2 personen:

 • Kooktijd: 25 minuten
 • 250 g rundergehakt
 • 1-2 el Thaise currypasta (afhankelijk van tolerantie en smaak)
 • geraspte schil van 1 limoen
 • 300 g beetgare broccoli, in kleine roosjes (gestoomd of geroosterd in de oven)
 • 2 el neutrale olie
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 4 bosuitjes, in grove stukken
 • 1 rode peper in ringetjes, met of zonder zaadjes
 • 100 g ongezouten cashewnoten
 • 2 el bruine suiker
 • 2 el sojasaus
 • 1 el vissaus
 • 1 el oestersaus
 • 2 hamburgerbroodjes of 150 g rijst om te serveren

Zo maak je het

Thaise hamburgers maken

Kneed het gehakt, de currypasta en de limoenschil goed door elkaar en vorm hiervan 4 hamburgers. Bak deze in 1 el olie om en om in 10-15 minuten mooi bruin en zo gaar als je ze wilt hebben. Kook ondertussen de rijst – als je die gebruikt – volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Thaise hamburgers met cashewbroccoli

Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Bak de broccoli even om en om. Voeg de knoflook, bosui, rode peper en ui toe en wok tot de ui zacht is. Voeg de overige ingrediënten toe en bak het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn. Besprenkel het gerecht als je wilt met wat sap van de limoen voor je het serveert.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 29 juni 2017

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply