Zin in een Oosters feestje op je bord? Zoek niet langer, maar maar deze Thaise hamburgers met cashewbroccoli! Supersimpel, snel en belachelijk lekker. De burgers zijn pittig en fris, en heerlijk op een broodje of met rijst.
Dit recept is in 2021 voorzien van nieuwe foto’s en een iets vereenvoudigde receptuur.

Cashewbroccoli?
De cashewbroccoli, geïnspireerd op Kip Cashew uit Reishonger, maakt er een complete maaltijd van. Ik vond de saus bij de Kip Cashew zo belachelijk lekker, dat ik graag meer gerechten hiermee wilde maken. Broccoli bleek er perfect bij te passen.

Thaise hamburgers
De hamburgers maak je op smaak met Thaise currypasta. Welke kleur je kiest, laat ik aan jou, het is er in alle kleuren van het stoplicht. Ik gebruikte voorheen altijd die van Blue Elephant, maar de laatste jaren maak ik mijn currypasta eigenlijk altijd zelf, volgens dit recept. Ik maak meestal een dubbel recept, dat ik in porties van 2 eetlepels invries. Zo heb ik altijd zelfgemaakte currypasta op voorraad.
Zo maak je Thaise hamburgers met cashewbroccoli voor 2 personen:
- Kooktijd: 40 minuten
- 300 gr broccoli
- 250 g rundergehakt
- 1-2 el Thaise currypasta (afhankelijk van tolerantie en smaak)
- geraspte schil van 1 limoen
- 2 el neutrale olie
- 2 teentjes knoflook
- 4 bosuitjes
- 1 rode peper
- 15 gr koriander
- 60 g ongezouten cashewnoten
- 2 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el oestersaus
- 2 hamburgerbroodjes of 150 g rijst om te serveren
Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze in 10 minuten beetgaar, of rooster ze 20 minuten op 200 graden in de oven.
Thaise hamburgers maken
Kneed ondertussen het gehakt, de currypasta en de limoenschil goed door elkaar en vorm hiervan 4 hamburgers. Bak deze in 1 el olie om en om in 10-15 minuten mooi bruin en zo gaar als je ze wilt hebben.
Thaise hamburgers met cashewbroccoli
Snijd vervolgens de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in grove stukken. Snijd de rode peper in ringetjes en hak de koriander grof.
Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Voeg de knoflook, bosui en rode peper toe en bak tot alles een beetje zacht is. Voeg de suiker, de sojasaus, de vissaus en de oestersaus toe en laat het geheel even bruisen.
Doe dan de broccoli en de cashewnoten erbij in de pan. Bak het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn. Besprenkel het gerecht als je wilt met wat sap van de limoen voor je het serveert.
Laat hier weten wat je er van vindt