Ovenrisotto met gebakken broccoli

Broccoli uit de oven

Deze ovenrisotto met gebakken broccoli kost weliswaar wat oventijd, maar is verder echt een eitje om te maken. Weinig werk, even rustig zitten en daarna een heerlijk gerecht op tafel. De gebakken broccoli maakte ik met een variatie op dit recept van Smitten Kitchen, dat de trouwe lezers al meerdere keren in Wat at EM voorbij hebben zien komen. Tot ik dit maakte, was ik niet dol op broccoli. Sindsdien sla ik het juichend in om op op deze manier te bereiden.

Ovenrisotto met gebakken broccoli

Risotto uit de oven

De ovenrisotto wordt voorbereid in de pan, maar gaart in de oven. Dus niet 20 minuten non-stop roeren, maar een half uurtje iets heel anders doen.

Wachttijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor ovenrisotto met gebakken broccoli voor 2 personen:

  • 1 niet te grote broccoli
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde olijfolie
  • 125 gr risottorijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 75 gr (diepvries)doperwtjes
  • 400 ml niet te zoute groentebouillon. Ik gebruik hiervoor meestal zelfgemaakte bouillon, indien nodig op smaak gebracht met wat bouillonpoeder uit een potje. Dit laatste is sowieso superheldin pul om te zorgen dat je bouillon de juiste verhouding smaak/zout heeft.
  • Chilivlokken naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en doe deze op de bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met chilivlokken en zout naar smaak, voeg de knoflook toe en besprenkel het geheel met de olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en zet de broccoli vast in de oven.

Ovenrisotto met gebakken broccoli

Risotto maken in de oven

Fruit de ui in een beetje olie tot die glazig ziet. Voeg de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Doe de rijst in een ovenschaal, voeg de erwtjes toe en roer om. Doe de bouillon in de ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het geheel gedurende 30 minuten in de oven. Schep halverwege de broccoli om.Schep de risotto in borden en schep de broccoli erop.

Ovenrisotto met gebakken broccoli

Schep de risotto in borden en schep de broccoli erop. Als je de broccoli wat knisperiger wilt, bak deze dan iets langer.

Ovenrisotto met gebakken broccoli

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.