Pompoencurry met broccoli en cashewnoten

Deze pompoencurry met broccoli en cashewnoten is een zwaar bewerkte versie van een recept uit een slowcookerkookboek dat ik te leen kreeg van een vriendin (hoi A!). Ze leende me overigens ook haar slowcooker. Dat leek me destijds heel handig met een pasgeboren baby. Bovendien kon ik oefenen met de slowcooker terwijl ik maaltijden voor in de vriezer bereidde.

Pompoencurry met broccoli en cashewnoten

Curry uit de slowcooker

Natuurlijk kun je deze curry ook gewoon in een pan bereiden. Dan is hij een stuk sneller klaar dan in de slowcooker. Daarin kan je dit gerecht echter een hele dag laten staan nadat je de ingrediënten erin hebt gegooid, en dat is ontzettend praktisch. Je kunt het apparaat ook gewoon aan laten als je van huis bent, dus je hoeft opeens geen rekening meer te houden met het maken van eten.

Pompoencurry met broccoli en cashewnoten

Curry met pompoen

De instructies voor het koken staan dubbel in het recept: eenmaal voor de slowcooker en eenmaal voor de gewone pan. Gebruik een grote hapjespan of stoofpan met een dikke bodem. Het recept is, anders dan de meeste van mijn recepten, voor vier personen, omdat dat veel handiger is in de slowcooker. Op die manier kan je boven een portie invriezen.

Zo maak je pompoencurry met broccoli en cashewnoten voor 4 personen:

  • Wachttijd: 5 uur
  • Kooktijd: 20 minuten
  • een middelgrote flespompoen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 (rode) ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el Thaise currypasta (ik gebruik deze zelfgemaakte)
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr diepvriesdoperwten
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 kleine handjes gezouten cashewnoten
  • 2 kafir lime blaadjes
  • sap van een halve limoen

Zo maak je het

Snijd de flespompoen in blokjes en de broccoli in roosjes. Snipper dan de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit vervolgens een eetlepel neutrale olie in een wok of hapjespan en fruit de ui op middelhoog vuur tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en fruit tot die begint te geuren. Doe de currypasta erbij en roer gedurende 1 minuut om. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

In de slowcooker

Doe nu de pompoen, de broccoli en het warme mengsel in de slowcooker. Voeg de doperwten, kikkererwten, cashewnoten, limoenblaadjes en limoensap toe. Maak op smaak met zout en peper.

Doe het deksel op de slowcooker en kook gedurende 5 uur op LOW.

In de pan

Voeg de pompoen, de broccoli, de doperwten, kikkererwten, de helft van de cashewnoten, limoenblaadjes en limoensap toe. Maak op smaak met zout en peper. Breng het geheel weer aan de kook en laat vervolgens pruttelen tot de pompoen en de broccoli zacht zijn.

Pompoencurry serveren

Roer de curry goed om en proef. Voeg indien gewenst meet zout, peper en limoensap toe. Serveer met de rest vasn de cashewnoten en als je wilt met gehakte platte peterselie of koriander. Lekker met warm pita- of naanbrood.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 19 januari 2017

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Reacties

Leave A Reply