Taco's met geroosterde bloemkool en refried beans

Taco’s met geroosterde bloemkool, refried beans en limoen-koriandersaus

Taco's met geroosterde bloemkool, refried beans en limoen-koriandersaus. Snel klaar en heel gemakkelijk, want de oven doet het meeste werk!
Kerst 2024Kerst 2024

Taco’s met geroosterde bloemkool zijn een favoriet hier in huis. Geroosterde bloemkool is een heerlijk stevige vulling voor zachte taco’s en is bovendien een perfecte drager voor alle heerlijke pittige smaken die je maar kunt verzinnen.

Taco's met geroosterde bloemkool

Ik ben dol op pittig eten. Dat gaat de hele wereld over, van Indisch en Indonesisch naar Tex-Mex en weer terug. Maar misschien wel het fijnste vind ik taco’s.

Soft taco’s met geroosterde bloemkool

Niet die harde schelpen, hoe lekker die ook zijn, maar juist de klassieke Mexicaanse variant. Een zachte tortilla die je vult en dubbelvouwt. En daar kun je echt álles indoen, hoewel ik het meestal bij groente houd.

Op de één of andere manier vind ik dat het lekkerst. Dit recept voor taco’s met geroosterde bloemkool, refried beans van zwarte bonen en limoen-koriandersaus is ook weer zo’n pareltje. En, gevuld met groente, zijn ze ook vegan.

Taco's met geroosterde bloemkool

Zo maak je taco’s met geroosterde bloemkool en zwarte bonen voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 bloemkool
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1 tl chipotlepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 3/4 tl pimentón
  • 1/2 tl fijn zout
  • 2 el extra vierge olijolie
  • 1 blik zwarte bonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl oregano
  • 125 gr plantaardige yoghurt
  • 10 gr korianderblad, plus extra ter garnering
  • 25 ml limoensap
  • kleine maïstortilla’s
  • optioneel ter garnering: 1 rode peper, 1 avocado

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 onder- en bovenwarmte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

Vegan taco’s met groente

Meng vervolgens 1 tl komijn, de chipotle, de kurkuma, 1/2 tl pimentón en 1/4 tl zout in een kommetje. Roer de kruiden daarna los met de olijfolie tot een goed gemengde marinade. Pers dan de knoflook uit boven het kommetje en roer ook deze door de marinade heen.

Giet de marinade over de bloemkool en schep de bloemkool goed om, zodat vrijwel overal een beetje marinade zit. Rooster de bloemkool vervolgens in ongeveer 35 minuten, tot de roosjes gaar zijn en knapperige randjes hebben. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

Hak de koriander grof. Doe de koriander in een blender, keukenmachine of staafmixerbeker, maar houdt wat achter voor de garnering. Pureer dan de koriander met de zure room of yoghurt en limoensap tot een gladde saus. Proef, en maak op smaak met zout, peper en zonodig nog wat limoensap

Soft taco’s met refried beans

Doe de bonen in een steelpan met een drupje neutrale olie, de resterende 1/2 tl komijn, 1/4 tl pimentón, 1/4 tl zout en het uienpoeder, de oregano en het chilipoeder. Verwarm dan de bonen tot ze door en door warm zijn. Voor echte refried beans kun je de bonen nu deels prakken, maar ik vind het voor de textuur lekkerder om te bonen heel te laten. Dat is dus aan jou.

Snijd de rode peper in ringetjes. Hak de achtergehouden koriander grof. Snijd de avocado in blokjes.

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep dan op elke tortilla wat bloemkool en bonen en maak af met de saus, rode peper, koriander en avocado.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt