Niet alleen ik, maar mijn hele gezin is dol op vistaco’s. Niet zo gek, want ik ken zelf maar weinig gerechten die ik iedere week zou kunnen eten, maar vistaco’s staan hoog op dat lijstje! Deze versie met zalm en geroosterde maïs is onze nieuwe favoriet. Romige, spicy zalm, een frisse, pittige salsa en mijn befaamde geroosterde maïs.
Soft taco’s met zalm
Taco’s kennen we hier als de knapperige tacoschelpen, maar van eigenlijk zijn het zachte tortilla’s die uit de hand gegeten worden. Daarom zijn ze vaak wat kleiner dan de standaard wraps die je hier koopt.
Ik kwam onlangs deze tortilla’s tegen, en die zijn wat mij betreft perfect om vistaco’s mee te maken. Niet gesponsord, ik vind ze gewoon heel lekker en een fijn formaat. Ik roosterde de tortilla’s even mee in de oven, zodat ze extra lekker zijn.
Makkelijke vistaco’s met chipotle
Ik maak de zalm pittig op smaak met bitterzoete pimentón en chipotle. Die eerste is gerookt paprikapoeder. Chipotle is een type gerookte peper. In de supermarkt vind je potjes chipotle in adobosaus, ook heerlijk. Chipotlepoeder is wat minder makkelijk verkrijgbaar, maar ik vond het bij Pit Pit!
Snelle vistaco’s met zalm en rode ui
Ik serveer graag ingelegde rode ui bij mijn vistaco’s, zeker ook omdat die heerlijk fris zijn bij de zalm. De rode ui maak je als eerste, waarna je hem rustig laat staan terwijl je de rest van het gerecht maakt. Je maakt hier sowieso te veel, maar gelukkig kun je ingelegde rode ui in de koelkast zeker een maand bewaren.
Zo maak je vistaco’s met zalm en geroosterde maïs voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 1 rode ui
- 4 el appelciderazijn
- 2 tl (riet)suiker
- 40 ml water
- 1 pot of blik maïskorrels (340 gr), afgespoeld en uitgelekt
- 1 limoen
- 2 tl olijfolie
- 1/2 grof zeezout
- 250 gr zalmfilet (een dik stuk is het lekkerst)
- 1/2 pimentón (liefst bitterzoet)
- 1/4 tl chipotlepoeder
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl (riet)suiker
- 1/2 jalapeñopeper
- 25 gr koriander
- 1/2 avocado
- 8 kleine maïs-tarwe tortilla’s
Zo maak je het
Maak eerst de ingelegde rode ui. Snijd daarvoor de rode ui in halve ringen en meng in een potje de azijn met 1 tl suiker en het water. Draai het deksel op de pot en schud tot de suiker is opgelost. Doe dan de ui erbij in de pot en laat de ui terwijl je kookt, staan.
Vistaco’s met geroosterde maïs en zalm
Verwarm dan de oven voor op 200 graden hete lucht staan. Stort de uitgelekte maïskorrels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met het sap van een kwart limoen en de olijfolie, en bestrooi met het zout.
Zet de bakplaat in de oven. Dep ondertussen de zalmfilet droog en leg de zalm in een ovenschaal. Meng dan de pimentón, de chipotle, de komijn en de suiker met een snuf zout.
Taco’s met zalm
Bestrooi de zalm met het kruidenmengsel. Zet de zalm bij de maïs in de oven wanneer de maïs er een kwartier in staat, en laat de zalm en de maïs zo een kwartier bakken. Rooster de laatste 3 minuten de wraps mee in de oven.
Snijd ondertussen de jalapeño in kleine blokjes. Of je de pitjes erin laat, is aan jou, dit hangt natuurlijk ook af van hoe pittig jouw peper is. Hak de koriander grof en snijd de avocado in blokjes.
Meng de jalapeño met de koriander en de avocado en besprenkel met het sap van 1/4 limoen.
Maak de zalm, wanneer deze uit de oven is, met een vork klein. Serveer de warme vistaco’s met zalm, geroosterde maïs, de salsa en extra limoen naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt