De 10 lekkerste recepten voor Pakjesavond

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Pakjesavond nadert met rasse schreden! En of je Sinterklaas dit jaar nu wel of niet viert: het is en zaterdag, eten moet je toch, dus alle reden om lekker feestelijk te eten. En voor mij zijn er 10 recepten die echt bij 5 december horen. Want van kruidnoten en chocoladeletters alleen kan ik niet leven hoor!

10 recepten voor pakjesavond

Oh en mochten de chocoladeletters je neus uit komen: daar heb ik uiteraard ook een oplossing voor. Met nachochips!

Soep voor Pakjesavond

Met stip op 1 bij de gerechten voor 5 december: soep. Normaalgesproken omdat het makkelijk is, ook voor groepen. En zoals altijd houd je bij soep wat ruimte over voor speculaas, banketstaaf en chocoladeletter. De enige echte Sinterklaassoep bij ons thuis is bruinebonensoep met maïs. Iets met tradities enzo. Niet fotogeniek, wel pittig, rijkgevuld en belachelijk lekker.

Soep met broodjes

Heerlijk daarbij zijn maïsbroodmuffins. Ook lekker coronaproof, omdat je individuele maïsbroodjes maakt. Ben je geen fan van bruinebonensoep? Deze muffins zijn gelukkig ook heerlijk met kruidige wortelsoep met appel, of bijvoorbeeld pompoensoep!

Pakjesavond

Bakken voor 5 december

Natuurlijk is Sinterklaasavond niet compleet zonder zoete baksels. Mijn absolute favoriet zijn de brokken speculaas en banketletter van Jacobs hier in Leiden, maar ik vind het ook wel heel erg leuk om zelf iets te bakken.

Cake voor Pakjesavond

Kruidnootjes bakken is leuk, makkelijk en heerlijk. En als je toch met speculaaskruiden aan de slag wilt, dan is een speculaascake bakken ook erg lekker en feestelijk! Mijn persoonlijke favoriet voor Pakjesavond is de versie met appel, maar ook die met banaan is niet te versmaden.

Pakjesavond

Wil je het extra feestelijk en gezellig maken, kies dan voor carrot cake-bananenbroodmuffins!

Sinterklaas

Toetje voor Sinterklaasavond

Heb je zin in een echt dessert op Pakjesavond? Of heb je juist koffie nodig om de avond vol te houden? In alle gevallen is affogato met speculaas precies wat je nodig hebt.

Pakjesavond

Drankjes voor 5 december

En als je dan toch met koffie in de weer gaat, maak dan ook iets lekkers te drinken! Warme chocolade kan uiteraard niet ontbreken, en ook Spaanse rode wijn vind ik erg fijn bij de bovenstaande gerechten.

Maar wist je dat met de bekende appeltjes van oranje ook een heerlijke cocktail of mocktail kunt maken?

Pakjesavond

En of je nu een open haard hebt of niet, een haardvuur mocktail of cocktail is natuurlijk ook perfect voor Sinterklaasavond.

Haardvuur mocktail
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt