Speculaasbananenbrood met noten

Banana bread

Natuurlijk is dit niet het eerste recept voor bananenbrood op mijn website. Van meer cake-achtig bananenbrood met noten en zaden tot stevige banana breads op basis van havermout. Met oranjebloesem en koffie, met chocola en sinaasappel, met limoen en gember, met blauwe bessen en noten en met peer, voor elk wat wils. Ik dacht dan ook dat ik wel een béétje klaar was met recepten voor banana bread.

Maar toen vond ik een recept dat er zó lekker uitzag, dat ik het wel móest proberen. Ik veranderde het van cake-achtig in stevig, zodat je er ook mee kunt ontbijten. Al tweakend maakte ik er een echt speculaasbananenbrood van. Perfect voor de herfst! Knapperige noten maken het helemaal af.

Speculaasbananenbrood met noten

Speculaasbananenbrood

Echt gezond zou ik dit niet durven noemen, maar dankzij relatief weinig suiker en uitsluitend volkorengranen vind ik het een prima ontbijt voor het weekend, en een geweldige snack. Lekker bakken! En zoals je ziet, is dreumes H niet alleen dol op bananenbrood, maar ook op bananen. Niks zo gezellig én onhandig als samen foodfoto’s maken.

Speculaasbananenbrood met noten

Wil je eens iets anders maken dan plakken cake, maak dan je speculaasbananenbrood in een lage ovenschaal. Dan kun je er vierkantjes van snijden in plaats van plakken!

Zo maak je 1 speculaasbananenbrood met noten:

 • Wachttijd: 55 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • 3 bananen
 • 50 gr boter
 • 80 gr suiker
 • 1 groot ei
 • 40 ml melk
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 90 gr havermout
 • 100 gr volkorenmeel
 • 1 tl baking soda
 • 80 gr noten, ik gebruikte een mix van walnoten en pecannoten

Zo maak je het

Bananenbrood

Doe de bananen in de kom van de mixer en laat de mixer ze prakken. Smelt ondertussen de boter. Voeg de boter en de suiker aan de bananen toe en meng tot een niet al te klonterig geheel. Klop dan het ei, de melk, de speculaaskruiden en de kaneel erdoor.

Speculaasbananenbrood met noten

Doe de resterende droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer ze even om.  Hak de noten grof. Spatel de droge ingrediëntenmix plus 60 gram van de noten door het bananenmengsel.

Banana bread bakken

Stort het beslag in een cake-  of brownievorm en bestrooi met de achtergehouden noten. Bak het speculaasbananenbrood in 50-60 minuten mooi bruin en gaar vanbinnen: een prikker komt er dan zonder plakkerig beslag, maar met een enkele vochtige kruimel uit.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 30 september 2018

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply