Soep met brood is natuurlijk lekker. Maar soep met maïsbrood is nog lekkerder. En soep met deze maïsbrood muffins is nóg veel lekkerder. Ideaal voor pakjesavond: een grote pan soep op tafel, deze muffins erbij en klaar. Op deze manier kun je ook heel gemakkelijk een lopend buffet maken trouwens.

Muffins met soep
Vier je pakjesavond met een grote groep? Maak dan meerdere soorten soep. Bijvoorbeeld mijn favoriete soep voor pakjesavond, kruidige wortelsoep en tomaat-paprikasoep.

Zo maak je 10-12 maïsbrood muffins:
- Wachttijd: 20 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- 140 gr fijn maïsmeel
- 130 gr bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl grof zout
- 1 el suiker
- 320 ml karnemelk, of 310 ml melk met 2 tl vers citroensap
- 50 gr roomboter
- 1 ei
- 1 klein blikje (uitlekgewicht 140 gr) maïskorrels
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een muffinvorm voor 12 muffins grondig in, of doe er papieren muffinsvormpjes in. Wees extra grondig als je een metalen muffinvorm gebruikt, want daar blijven deze maïsbrood muffins gemakkelijk aan plakken. Uit een siliconenvorm zijn ze makkelijker te lossen.
Hartige muffins
Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een ruime mengkom. Doe de karnemelk in een kleinere kom. Smelt de boter en voeg met het ei toe aan de karnemelk. Klop los en spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Roer ten slotte de maïskorrels door het beslag.
Muffins met maïs maken
Bak de maïsbroodmuffins in ca. 15-20 minuten gaar en licht gekleurd. Deze muffins worden niet echt goudbruin, dus pas op dat je ze niet te lang laat staan, dan worden ze droog. Ze zijn gaar wanneer een prikker er droog uitkomt.
Maïsbroodmuffins
Wil je de maïsbroodmuffins wat spannender maken? Een fijngehakte rode peper (met of zonder zaadjes), stukjes gebakken spek en/of geraspte oude kaas zijn hier erg lekker in!
Laat hier weten wat je er van vindt