Indiase pompoensoep

Voor deze heerlijk romige Indiase pompoensoep wordt de pompoen eerst met chili en knoflook in de oven geroosterd. Dit kun je heel goed van tevoren doen, bij voorkeur als je iets anders in de oven klaarmaakt, bijvoorbeeld deze broccoli of natuurlijk koekjes.

Pompoensoep maken

Op een later moment maak je dan van de geroosterde pompoen in een handomdraai een heerlijke, licht pittige soep, die bovendien heerlijk vol van smaak is door het roosteren van de pompoen.

Wat at EM - weekmenu 46

Wachttijd: 45 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor Indiase pompoensoep voor 2 personen:

  • 500 gr (fles)pompoen
  • 1 groene of rode peper, naar smaak met of zonder pitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl mosterdzaad 
  • 1 1/2 el garam masala
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet
  • Naar smaak: limoensap en gehakte koriander

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (4 reacties) Loading...

Pompoen roosteren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Iets minder warm of juist warmer kan ook, dat hangt een beetje af van waarmee je het tegelijk bakt. Het komt allemaal goed. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2x2x2 cm. Dit luistert niet heel nauw, dus geen liniaal bij nodig. Hak de knoflook en de peper fijn. Ook dit hoeft er verder niet mooi uit te zien, dus ik gebruik hier altijd het molentje van de staafmixer voor.

Indiase pompoensoep

Hussel de pompoen, de knoflook en rode peper, een scheutje neutrale en een snuf zout door elkaar en spreid het mengsel uit in een ovenschaal of op een bakplaat. Bak in de oven tot de pompoen zacht is en bruine randjes krijgt. Hoe lang dat precies duurt hangt af van zowel je pompoen als je oventemperatuur. Bij mij was het met de oven op 180 graden hete lucht ongeveer 45 minuten.

Indiase pompoensoep

Zelfgemaakte pompoensoep

Verhit een lege diepe kookpan op middelhoog vuur. Doe de mosterdzaadjes erin en wacht tot ze gepoft zijn. Het kan handig zijn om hiervoor het deksel op de pan te zetten, want ze springen echt hoog! Doe dan een eetlepel neutrale olie in de pan en fruit hierin de garam masala en de gember tot het geheel heerlijk begint te geuren. Voeg dan de kokosmelk toe en verwarm deze tot hij begint te borrelen.

Indiase pompoensoep

Voeg dan de bouillon en pompoen toe. Wanneer ook dan het mengsel weer kookt, haal je de pan van het vuur. Pureer dan de soep met een staafmixer tot een glad en romig geheel. Verwarm de soep op laag vuur nog even door, proef en maak zonodig op smaak met zout en/of limoensap. Serveer als je wilt met gehakte koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.