Indiase pompoensoep

Indiase pompoensoep

Deze romige en kruidige vegan Indiase pompoensoep is heel eenvoudig te maken en heeft een rijke, volle doordat de pompoen geroosterd wordt.

Voor deze heerlijk romige Indiase pompoensoep wordt de pompoen eerst met chili en knoflook in de oven geroosterd. Dit kun je heel goed van tevoren doen, bij voorkeur als je iets anders in de oven klaarmaakt, bijvoorbeeld deze broccoli of natuurlijk koekjes.

Indiase pompoensoep

Pompoensoep maken

Op een later moment maak je dan van de geroosterde pompoen in een handomdraai een heerlijke, licht pittige soep, die bovendien heerlijk vol van smaak is door het roosteren van de pompoen.

Omdat naast de verse smaakmakers ook het currypoeder hier een belangrijk rol speelt in de pompoensoep, is het fijn om voor een heel lekkere versie daarvan te kiezen. Ik gebruik Curry Madras van Jonnie Boer. Dat is gewoon bij de supermarkt te koop.

Indiase pompoensoep

Zo maak je Indiase pompoensoep voor 2 personen:

  • Wachttijd: 45 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 500 gr (fles)pompoen
  • 1 groene of rode peper, naar smaak met of zonder pitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl mosterdzaad 
  • 1 1/2 el currypoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet
  • Naar smaak: limoensap en gehakte koriander

Zo maak je het

Pompoen roosteren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Iets minder warm of juist warmer kan ook, dat hangt een beetje af van waarmee je het tegelijk bakt. Het komt allemaal goed. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2x2x2 cm. Dit luistert niet heel nauw, dus geen liniaal bij nodig. Hak de knoflook en de peper fijn. Ook dit hoeft er verder niet mooi uit te zien, dus ik gebruik hier altijd het molentje van de staafmixer voor.

Hussel de pompoen, de knoflook en rode peper, een scheutje neutrale en een snuf zout door elkaar en spreid het mengsel uit in een ovenschaal of op een bakplaat. Bak in de oven tot de pompoen zacht is en bruine randjes krijgt. Hoe lang dat precies duurt hangt af van zowel je pompoen als je oventemperatuur. Bij mij was het met de oven op 180 graden hete lucht ongeveer 45 minuten.

Zelfgemaakte pompoensoep

Verhit een lege diepe kookpan op middelhoog vuur. Doe de mosterdzaadjes erin en wacht tot ze gepoft zijn. Het kan handig zijn om hiervoor het deksel op de pan te zetten, want ze springen echt hoog! Doe dan een eetlepel neutrale olie in de pan en fruit hierin het currypoeder en de gember tot het geheel heerlijk begint te geuren. Voeg dan de kokosmelk toe en verwarm deze tot hij begint te borrelen.

Voeg dan de bouillon en pompoen toe. Wanneer ook dan het mengsel weer kookt, haal je de pan van het vuur. Pureer dan de soep met een staafmixer tot een glad en romig geheel. Verwarm de soep op laag vuur nog even door, proef en maak zonodig op smaak met zout en/of limoensap. Serveer als je wilt met gehakte koriander.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 15

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt