Gewone melkchocola is natuurlijk heerlijk, maar sinds ik oranje Tony’s ken, vind ik het meestal maar… saai. Dus geef ik de boel lekker wat zout, knapper en pit door aan mijn chocola nacho’s en chipotlepoeder toe te voegen!
Voor een extra Mexicaanse twist heb ik bovendien kaneel toegevoegd. Niet zomaar kaneel, maar de overheerlijke Wild Ceylon kaneel van The Good Spice, die niet alleen kruidig en zoet maar ook fruitig en fris smaakt.
Chocoladerepen van chocoladeletters
Als je een beetje op mij lijkt, heb je ieder jaar chocoladeletters over. Mijn werk helpt hier natuurlijk niet mee, daardoor zitten we met mijn gezin van 4 personen op gemiddeld een stuk of 15 (!!) letters per jaar. Een tikkie overdreven, hoe lekker ik chocola ook vind.
Gelukkig ken ik genoeg manieren om die chocola nóg lekkerder te maken, en bovendien zo mooi dat hij ook perfect is om uit te delen. Als mijn zoon straks jarig is aan de meesters en juffen bijvoorbeeld. Maar ook de (honderden…) collega’s van mijn man doe ik een plezier met dit soort leftovers. Het grote voordeel: de minder mooie randjes eten we lekker zelf thuis op, dus we zijn hier altijd voorzien van chocola met volwassen smaken.
Wil je trouwens nog meer vulling in je nachorepen, dan zijn pecannoten die je even in de oven hebt geroosterd een waanzinnig lekkere toevoeging!
Chocoladeletters over
Of je nu chocoladeletters opmaakt, of paaseitjes, of hier gewoon repen voor neemt, hoeveel je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van de schaal die je gebruikt. Ik geef je hier de hoeveelheden voor de schaal op de foto en video.
Zo maak je voor de hoeveelheid chocoladerepen op de foto’s:
- Wachttijd: 1 uur
- Kooktijd: 10 minuten
- 175 gr chocolade
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl chipotlepoeder
- 2 handen nachochips
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden. Breek de chocola in stukken en schik die in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Laat de chocola smelten in de oven. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Strooi de specerijen er overheen en meng het geheel met een cocktailprikker een beetje door elkaar.
Verkruimel de nachochips boven schaal en druk een beetje aan in de chocola. Zet de chocola 20 minuten in de koelkast en laat hem daarna buiten de koelkast verder uitharden.
Snijd ten slotte de chocola in stukken. Luchtdicht verpakt blijven de nachochips zeker een paar dagen knapperig.
Laat hier weten wat je er van vindt