10 favoriete recepten voor het kerstontbijt

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Natuurlijk hoort kerststol erbij, maar je kerstontbijt kan zoveel leuker en lekkerder dan alleen daarmee! Daarom zette ik mijn 10 favoriete recepten voor het kerstontbijt voor je op een rijtje.

Mijn favoriete kerstonbijt recepten

  1. (alcoholvrije) bubbelcocktail met granaatappel
  2. appelbrioche met karamel
  3. cranberry-sinaasappelbroodjes
  4. gevlochten brioche met frambozen en pistache
  5. pull-apart brood met zeezout en jam
  6. babka met kastanjes
  7. kaneelbroodjes met tahin
  8. bananenbrood met cranberry en chocolade
  9. appelwafels met kruidige citroenboter
  10. wentelteefjes van suikerbrood

Bubbel cocktail met granaatappel

Met stip op 1: een feestelijk drankje tilt je ontbijt onmiddellijk naar een hoger plan. Kies zelf of je cava met of zonder alcohol serveert. Supersimpel om te maken, de granaatappel pers je uit terwijl de rest in de oven staat.

10 favoriete recepten kerstontbijt

Feestelijke brioche voor je kerstontbijt

De ruggengraat van veel van mijn favoriete ontbijtjes is mijn briocherecept. Klinkt voor veel mensen intimiderend, maar mijn recept is zó vergevingsgezind dat je het in feite niet verkeerd kúnt doen. Het laat zich ook nog eens perfect voorbereiden, zodat je de volgende dag nauwelijks werk meer hebt. Perfect voor een ontspannen kerstontbijt dus!

Appelbrioche met karamel

De nieuwste ster aan het ontbijtfirmament. Appel en karamel zijn een verrukkelijke combinatie, en deze broodjes zijn dan ook heerlijk en feestelijk.

Sinaasappelbroodjes met cranberry

Ook al zo feestelijk zijn deze broodjes. Lekker fris door de cranberry, vol van smaak door de sinaasappel en met een beuker van een frosting om ze nóg lekkerder te maken.

Gevlochten brioche met frambozen en pistache

Een kunstwerk voor op tafel, deze gevlochten brioche. Makkelijker dan het eruitziet, en nog overheerlijk ook.

10 favoriete recepten kerstontbijt

Pull-apart brood met zeezout en jam

Pull-apart brood is ideaal voor een feestontbijt: geen scherpe messen op tafel, maar gewoon scheuren. De combinatie van zoet en zout is en blijft bovendien heerlijk.

Babka met kastanjes

Heerlijk winters is dit brood met gezoete kastanjepuree. Een babka is net wat mooier van vorm dan een gewoon brood, en de kastanjes zitten hierdoor ook perfecte verspreid door de sneetjes.

Kaneelbroodjes met tahin

Niet van briochedeeg maar van bladerdeeg maak je razendsnel en eenvoudig kaneelbroodjes. De toevoeging van tahin is ronduit briljant en tilt de broodjes naar een heel nieuw niveau.

Bananenbrood met chocolade en cranberry’s

Cranberry’s horen er wat mij betreft echt bij met kerst, dus ook in dit bananenbrood. Ze combineren bovendien heerlijk met pure chocolade. De zuren vullen elkaar aan, en de combinatie met het zoet van de bananen en het bittere van de chocolade is waanzinnig smaakvol.

Appelwafels met kruidige citroenboter

Ben je net als ik dol op wafels, dan kan ik deze appelwafels van harte aanraden. Heerlijk vol en fruitig, maar toch knapperig. De kruidige citroenboter kun je ook weglaten, maar dat zou ik niet doen, want hij is zo ongeveer overal lekker op!

Wentelteefjes van suikerbrood

Wil je lekker decadent uitpakken, dan zijn deze wentelteefjes van suikerbrood ook echt een aanrader. Extra lekker met fruit erin trouwens, want anders wordt het allemaal wel héél zoet!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt