Wentelteefjes van suikerbrood zijn natuurlijk sowieso al tamelijk decadent, maar als je ze in de oven klaarmaakt met frambozen en slagroom heb je echt een extreem luxe ontbijtje te pakken. Kan trouwens ook als toetje. Tip.
Ovenwentelteefjes van suikerbrood
Dol als ik ben op ovenwentelteefjes ben ik altijd op zoek naar lekkere varianten. Met banaan, van croissants, ik vind ze allemaal even fijn. Een fijne klassieker die ik ken als dessert van vroeger zijn wentelteefjes van suikerbrood uit de pan, met ijs. En die twee blijk je dus uitstekend te kunnen combineren tot hele decadente wentelteefjes van suikerbrood uit de oven!
Wentelteefjes van suikerbrood met frambozen
Perfect als feestelijk ontbijt, zeker aangevuld met frambozen. Nou ben ik sowieso dol op ovenwentelteefjes met frambozen, maar de combinatie suikerbrood en framboos is echt een hele fijne.
En ja, daar mag van mij gewoon slagroom bij. IJs voert wellicht een beetje ver voor het ontbijt, maar als toetje kan dat natuurlijk weer uitstekend. Purechocoladesorbet is hier echt héél goed bij…
Voor hoeveel personen dit is? Mijn man en kinderen vonden het meer voor 2 personen dan voor de 4 die ik in gedachten had, maar zij zijn dan ook alledrie – net als ik – wentelteefjesmonsters. Mijn kinderen jatten ze zelfs van de set.
Zo maak je decadente wentelteefjes van suikerbrood uit de oven voor 2-4 personen:
- Kooktijd: 30 minuten
- boter om in te vetten
- 8 plakjes suikerbrood
- 100 ml melk
- 50 ml ongeslagen slagroom
- 1 ei
- 75 gr (diepvries)frambozen
- optioneel: extra frambozen en slagroom om te serveren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal of bakvorm goed in met roomboter.
Wentelteefjes uit de oven
Snijd de plakjes suikerbrood doormidden en schik ze dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de melk met de slagroom en het ei tot een glad geheel. Schenk het eiermengsel gelijkmatig over het suikerbrood heen.
Wentelteefjes van suikerbrood uit de oven
Verdeel dan de frambozen over het suikerbrood en zet de ovenschaal vervolgens in de oven. Bak de wentelteefjes 20-25 minuten tot ze mooie goudbruine randjes hebben.
Wil je slagroom serveren bij je wentelteefjes uit de oven, klop dan zelf vloeibare slagroom zonder suiker, want ongezoete slagroom is hier veel lekkerder bij dan gezoete.
Laat hier weten wat je er van vindt