Het recept dat ik het allerliefste wilde maken uit Persiana Elke Dag? Dat waren deze kaneelbroodjes met tahin. Ik kan ze van harte aanraden!
De kaneel-tahinbroodjes staan in het boek als toetje, maar stiekem aten wij ze – met vers fruit – als ontbijt. Als toetje zijn ze ook heel geschikt, want ze houden het midden tussen koekjes en zoete broodjes. Hoe dan ook: ze zijn verslavend lekker.
Wil je nu meteen meer Persiana Elke Dag? Snap ik! Het hele boek is een aanrader, dus ik zou het gewoon kopen als ik jou was.
Kaneelbroodjes
Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar mócht je nou niet van tahin houden, dan heb ik een ander lekker recept voor je, voor kaneelbroodjes zonder tahin. Net zo makkelijk als deze, maar dan met ander deeg en daardoor perfect als uitgebreid ontbijt.
Zo maak je voor 12-16 kaneel-tahinbroodjes:
- Kooktijd: 30 minuten
- 1 rol koelvers bladerdeeg (270 gr)
- 4-5 el tahin (zorg dat hij niet te dun is en vermijd het gebruik van overtollige olie)
- 3 el kristalsuiker
- 2 tl kaneel
- snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier. Meng de tahin grondig met de suiker, de kaneel en het zout.
Makkelijke kaneelbroodjes met tahin
Verdeel het tahinmengsel over het deeg en laat aan één van de lange zijde een rand van 2 cm vrij. Rol het deeg vanaf de andere lange zijde strak op.
Snijd de rol in 4 stukken en die in 3-4 plakjes. Leg de plakken met de spiraal naar boven op het bakpapier op een bakplaat met wat ruimte ertussen.
Bak 20-22 minuten tot de broodjes mooi bruin zijn. haal uit de oven, laat ze een paar minuten afkoelen en serveer.
P.S. Ik heb Persiana Elke Dag van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De linkjes naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!
Laat hier weten wat je er van vindt