Champagne, cava, crémant en andere bubbels zijn natuurlijk altijd al feestelijk. Maar ze zijn nóg feestelijker als je zo’n coole toren van maakt. Als je er een bubbel cocktail met granaatappel van maakt, wordt het helemaal spectaculair. En lekker. Fris en zoet, en barstensvol smaak.
Alcoholvrije bubbels en granaatappel in je cocktail
Uiteraard werkt dit kunstje net zo goed met alcoholvrije bubbels. Mijn favoriet tijdens mijn laatste zwangerschap was trouwens deze! Tijdens diezelfde zwangerschap ging ik trouwens ook héééél erg goed op vers granaatappelsap. Ik geef het je maar mee. Wat voor bubbels je trouwens ook kiest, kies voor een beetje droge. Deze cocktail is uiteraard ook perfect voor al je bubbels een beetje tegenvallen.
Bubbel cocktail
Die chique groene takjes zijn trouwens rozemarijn. Hoef je natuurlijk niet toe te voegen, maar staat wel extreem kerstig vind ik. En ze zijn heel makkelijk te maken, dus ik zou ze erbij doen als ik jou was. Deze bubbel cocktail past trouwens ook uitstekend bij mijn ideale borrelplank. Tip.
Eén of twee granaatappels??
Zo maak je bubbel cocktail met granaatappel voor 4 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 4 takjes rozemarijn
- 50 gr kristalsuiker
- 1 of 2 granaatappels (zie tekst)
- 1 fles (alcoholvrije) bubbels
Zo maak je het
Gesuikerde rozemarijn maken
Begin met de rozemarijn. Zet hiervoor een bakje water klaar en strooi de suiker op een plat bord. Haal de takjes rozemarijn door het water, laat ze even uitlekken en wentel ze daarna door de suiker tot ze helemaal bedekt zijn met kristallen.
Granaatappel uitpersen
Ga dan verder met de granaatappel. Rol 1 hiervan over het aanrecht heen en weer. Dit kraakt een beetje, en als het goed is voel je de binnenkant zacht worden. Dat is precies de bedoeling.
Zorg dan dat je een schort om hebt, een maatbeker klaar hebt staan en een grote snijplank gebruikt. Steek de punt van een scherp mes in de granaatappel. Als het goed is, komt er meteen sap uit. Houd de granaatappel met de snede boven de maatbeker en knijp er zoveel mogelijk sap uit.
Snijd daarna de granaatappel overdwars doormidden. Knijp de helften goed uit. Snijd de granaatappel in kwarten en knijp ook die weer uit. Je hebt ongeveer 100-120 ml sap van je granaatappel nodig voor je bubbel cocktail, en als het goed is, heb je dat nu. De pitjes kun je nu loshalen en nog opeten.
Bubbel cocktails maken
Verdeel het sap over 4 glazen, liefst grote. Dat kunnen coupes zijn, maar ik las onlangs nog dat we bubbels eigenlijk gewoon in wijnglazen zouden moeten schenken in plaats van in flûtes of coupes, dus kijk maar wat je in huis hebt.
Schenk dan je bubbels bij het sap. Garneer met granaatappelpitjes en de gesuikerde rozemarijn en serveer je bubbel cocktails direct!
Laat hier weten wat je er van vindt