Knapperige vegan chorizo

Crispy vegan chorizo

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik ben werkelijk dol op chorizo, maar helaas is dat vaak ontzettend dieronvriendelijk: biologische chorizo ben ik maar zelden tegengekomen. Daarom besloot ik te gaan experimenteren om een vegan versie van knapperige uitgebakken chorizo te maken. En dat lukte wonderwel!

Vegan chorizo met Beyond Meat

De basis van de vegan chorizo is gehakt van Beyond Meat. Sowieso gebruik ik dat graag, vooral extra knapperig gebakken, want ik ben dol op knapperige stukjes in mijn eten.

De smaak van de chorizo maken we na door knoflook en extra vet toe te voegen. De belangrijkste toevoeging in bitterzoete pimentón: een pittig poeder van gerookte paprika.

Vegan chorizo met pimentón

Pimentón geeft ook klassieke chorizo zijn kenmerkende smaak en kleur, dus vaak vervang ik chorizo in recepten al door dit fijne poeder, maar dan heb je alleen de smaak en niet de textuur.

Overal waar je anders gebakken chorizo zou gebruiken, kun je deze vegan chorizo inzetten. Denk aan knapperige stukjes op je soep, chorizokruim of bijvoorbeeld bij mosselen.

Pas wel op: deze knapperige vegan chorizo is net zo verslavend als de oorspronkelijke variant, dus voor je het weet sta je de pan leeg te schrokken.

Knapperige vegan chorizo

Zo maak je vegan chorizo voor 2-4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 300 gr Beyond Meat gehakt (Beyond Hack)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 el bitterzoete pimentón

Zo maak je het

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Doe het gehakt in de pan en hak het met een spatel in zo klein mogelijke stukjes. Rasp de knoflook boven de pan en strooi de pimentón over het gehakt.

Vegan chorizo maken

Blijf het gehakt omroeren en kleiner maken met de spatel terwijl je het op hoog vuur bakt. Het duurt zeker 10 minuten voordat het knapperig begint te worden, dus houd vol! Uiteindelijk heb je een pan vol kleine kruimels superkrokante vegan chorizo.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt