Ja! Dit wil je! Mosselen+tomaat=lekker. Mosselen+chorizo=lekker. Mosselen+pasta=lekker. Dus, spaghetti met mosselen, chorizo en tomaat is lekker in het kwadraat!
En o ja, ook nog snel en makkelijk. Wat wil je nog meer?

Mosselen in het seizoen
Hoe zat het ook alweer met het seizoen voor mosselen? Dat ze alleen verkrijgbaar zijn als de R in de maand is klopt (gelukkig!) niet meer. Dankzij goede koeling is de nieuwe “regel”: als de R in het seizoen zit. In de zomer, herfst en winter zijn er dus mosselen!
Mosselen met tomaat en chorizo. En spaghetti
Deze versie met tomaat en chorizo balanceert wat mij betreft perfect op het randje van zomer en herfst: zomerse tomaten gecombineerd met kruidige, verwarmende worst. En pasta. Want pasta!
Zo maak je spaghetti met mosselen, chorizo en tomaat voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 1 kilo mosselen
- 70 gr chorizo
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 500 gr tomaten
- 150 gr spaghetti
Zo maak je het
Spoel de mosselen af. Tik openstaande exemplaren op het aanrecht en gooi ze weg als ze niet dicht gaan.
Mosselen met chorizo
Snijd de chorizo in kleine stukjes en doe deze in een grote (braad)pan. Zet de pan met chorizo en al op middelhoog vuur en bak de worst al omscheppend tot hij krokant begint te worden.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook in plakjes en snijd de tomaten in ieder in 16 stukjes.
Haal de gebakken chorizo uit de pan en fruit de ui in het bakvet op middelhoog vuur tot hij glazig ziet.
Mosselen met tomaat
Voeg dan de knoflook en de tomaten toe en draai het vuur hoog. Bak al omscheppend tot de tomaten hun vocht loslaten. Doe dan de mosselen in de pan en zet het deksel erop.
Spaghetti met mosselen
Kook de mosselen tot de open staan, ongeveer 5-8 minuten. Schud de pan af en toe om. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de spaghetti in diepe borden en schep de mosselen met hun saus er bovenop.
Laat hier weten wat je er van vindt