Pasta met andijvie en chorizokruim

Een snelle, simpele pasta, barstensvol smaak. Klinkt dat goed? Dat dacht ik al! Ik bedacht deze pasta met andijvie en chorizo kruim geïnspireerd door een recept uit Nothing Fancy van Alison Roman. Dit boek is inmiddels in het Nederlands vertaald als Bijzonder Simpel. Welke taalversie je ook neemt, dit boek is echt een aanrader.

Pasta met andijvie en chorizokruim

Alisons eerste boek, Dining In, had ik al een tijdje in de kast staan en ik kook er graag en vaak uit. Dit boek is onlangs in het Nederlands verschenen als Lekker Thuis.

Pasta met andijvie en chorizo

Maar goed, aanbevelingen aside, in Nothing Fancy vond ik een recept voor pasta met verse worst en broccolini. Qua ingrediënten leek het voor geen meter op wat ik in huis had, maar het smaakprofiel dat ik erin las, paste ook prima bij andijvie en gedroogde chorizo, vond ik.

En dus dook ik de keuken in. En ja hoor! Zelfs mijn zoon, die niet van pittig eten houdt, vond de knapperige (en best pittige!) chorizo heerlijk. Sowieso zijn zijn zusje en hij echte pastamonsters, dus dat het er goed in zou gaan, had ik wel verwacht. Maar dat het bij ons alle vier zó in de smaak zou vallen had ik niet direct bedacht.

Anderzijds: een stevige, lichtbittere saus, knapperige stukjes worst en een knisperend laagje kruimels. Perfect voor op de pasta!

Pasta met andijvie en chorizokruim

Zo maak je pasta met andijvie en chorizo voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 100 gr chorizo (aan 1 stuk, niet in plakjes)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 50 gr panko paneermeel
  • 175 gr gedroogde pasta
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gr andijvie (schoon gewicht)
  • 1/2 tl pimentón
  • 5 gr bieslook

Zo maak je het

Pasta met chorizo

Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo hierin krokant. Vis de chorizo met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Draai het vuur wat lager en voeg de helft van de olijfolie toe aan het bakvet in de pan. Bak hierin de panko met wat zout en peper al roerend in 2-3 minuten goudbruin. Doe de panko in een kommetje en zet even weg.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en bewaar 125 ml van het kookvocht.

Andijvie met pasta

Doe ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en fruit de knoflook hierin tot hij begint te kleuren, ongeveer 2-3 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die al roerend tot hij verkleurt, ook weer 2-3 minuten.

Voeg dan de andijvie toe met wat zout en peper en roerbak tot de andijvie geslonken is. Voeg vervolgens het kookvocht van de pasta toe en laat dat even inkoken tot de inhoud van de pan lekker sauzig is, ongeveer 3-4 minuten.

Hak ondertussen de bieslook fijn.

Makkelijke pastasaus

Nu kun je kiezen: de saus grof laten of hem, zoals ik deed, even pureren met de staafmixer. Dit gaat het makkelijkst door de inhoud van de koekenpan in een maatbeker te scheppen en daar de staafmixer in te zetten.

Doe de saus met de pasta in de koekenpan en laat op laag vuur even pruttelen terwijl je continu roert, zodat ieder stukje pasta bedekt is met een laagje saus.

Serveer met de chorizo, het chorizokruim en de bieslook.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.