Knapperige plaattaart getopt met zoete pompoen, romige, hartige blauwe kaas én frisse veldsla. Is dat een goed idee, of is dat een goed idee?
Plaattaart met pompoenpuree
Dat niet alleen, het is ook nog eens heel erg makkelijk. Het enige dat even een werkje is, is het maken van de pompoenpuree, maar dat kan natuurlijk op een eerder moment.
Sterker nog, ik maakte deze plaattaart met een restje gegaarde pompoen. Pompoenpuree maak je heel makkelijk zelf. Ik had wat geroosterde pompoen over van deze pasta, dus dat was al helemaal een makkie.
Pompoenpuree over? Die kun je ook perfect gebruiken voor soep, ovenpasta of pastasaus!
Plaattaart met blauwe kaas en pompoen
Wat die blauwe kaas betreft, als je dat nou niet lust, neem dan gewoon lekker geitenkaas. En houd je wel van blauwe kaas, kies dan gewoon je eigen favoriet.
Zo maak je plaattaart met pompoen en blauwe kaas voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
- 150 gr pompoenpuree
- 60 gr blauwe kaas
- 2 flinke handen veldsla
Zo maak je het
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat er een bakplaat in de oven zit.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg hier het ontdooide bladerdeeg op. Maak een rechthoek en zorg dat de randjes steeds iets overlappen. Druk de randjes aan zodat je één geheel krijgt (hoe het precies moet, zie je hier).
Knapperige plaattaart met pompoen
Kerf rondom op 1 cm van de rand het deeg iets in (niet doorsnijden!). Dit wordt straks de korst van je plaattaart. Besmeer dan het bladerdeeg binnen de rand met de pompoenpuree.
Verkruimel vervolgens de blauwe kaas over de pompoenpuree en bestrooi ruim met versgemalen zwarte peper.
Bak de plaattaart ca. 20 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn. Verdeel ten slotte de veldsla over de plaattaart.
Laat hier weten wat je er van vindt