Romige pastasaus van pompoen en tomaat

Romige pastasaus van pompoen en tomaat

Een makkelijke, romige pastasaus van pompoen en tomaat. Perfect voor een herfstig bordje pasta. Ultiem comfort food voor de herfst!
We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022

Eén van de favoriete pastasauzen in ons gezin is deze romige pompoensaus. En ere wie ere toekomt: het is helemaal het recept van mijn man. Zeker in de herfst en winter vindt hij het heerlijk om echte keukendagen te houden en wat er dan uit de keuken komt is áltijd heerlijk. Zoals deze pastasaus van pompoen dus.

Romige pastasaus van pompoen en tomaat

Makkelijke pastasaus met pompoen

Dat gezegd hebbend: als je de pompoen even mee roostert als je iets anders in de oven hebt liggen, staat deze romige pastasaus juist heel snel op tafel! En lékker. Niet te doen.

Supersmooth en romig, barstensvol hartige en lichtzoete smaak en perfect comfort food voor de herfst. Ideaal ook voor als er kinderen mee-eten: geen stukjes waaraan gepulkt kan worden!

Zo maak je 1 flinke pan romige pompoensaus, voldoende voor 4-6 personen:

  • Kooktijd: 1 uur
  • 1 middelgrote pompoen (ongesneden gewicht ca. 750 gr
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 fles passata (ca. 700 gr)
  • 50 ml room

Zo maak je het

Saus van pompoen en tomaat

Begin met de pompoen. Verhit hiervoor de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen (met schil!) in dobbelstenen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen hierover. Bestrooi met zout en zwarte peper naar smaak en sprenkel er 1 el olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar en rooster de pompoen tot die zacht is, 25-30 minuten.

Snipper ondertussen de uien en pel de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zien. Hak ondertussen de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn.

Romige pastasaus van pompoen en tomaat

Draai het vuur laag wanneer de uien glazig zijn en voeg de knoflook en de zongedroogde tomaten toe. Bak rustig 5 minuten mee en voeg dan de gare pompoen toe. Roer alles goed om en doe de passata erbij in de pan.

Laat alles door en door warm worden. Kook ondertussen je pasta. Haal dan de sauspan van het vuur en pureer de saus helemaal glad met de room. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Select juli 2022Select juli 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt