Plaattaart met venkel en prei

Hartige taarten: ik ben er dol op. Ik vind ze makkelijk, smakelijk en eindeloos flexibel. Quiche, clafoutis of plaattaart, elke variant heeft zijn eigen charmes. Toen ik dan ook venkel en prei aantrof in mijn groentetas, kon het dan ook niet anders dan dat die in een hartige taart gingen. Plaattaart met venkel en prei dit keer.

Plaattaart met venkel en prei

Plaattaart maken

Het grote voordeel van een plaattaart vind ik dat hij zo lekker snel klaar is, vergeleken met bijvoorbeeld een quiche. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld clafoutis, heb je met een plaattaart lekker veel knapperige randjes.

Hartige taart met venkel en prei

Zachte, zoete prei, frisse venkel en romige geitenkaas gaan natuurlijk ook gewoon heel goed samen, zo ook op deze plaattaart. Heerlijk voor dit grijze seizoen!

Een plaattaart maken is ook nog eens de makkelijkste manier van hartige taart bereiden: deeg gewoon uit de vriezer, geen vulling, niet blind bakken of wat dan ook. Perfect dus ook voor doordeweeks.

Plaattaart met venkel en prei

Zo maak je plaattaart met venkel en prei voor 2 personen25M:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 2 middelgrote preien
  • 1 kleine venkelknol
  • 100 gr zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Président of Bettine)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontdooi het bladerdeeg.

Venkel met prei

Maak ondertussen de preien schoon, snijd ze in de lengte doormidden en maak er halve ringen van. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur en fruit hierin de prei tot hij glazig ziet. Maak op smaak met peper en zout. Laat de prei daarna even afkoelen.

Maak ondertussen de venkel schoon, verwijder de buitenste blad en snijd de knol in dunne plakjes.

Plaattaart van bladerdeeg

Leg dan de plakjes bladerdeeg op elkaar zoals je op de foto ziet. Druk de randjes stevig aan met een vork. Kerf het deeg rondom in op 1 cm van de rand, zodat je een randje krijgt.

Plaattaart met venkel en prei

Verdeel de prei binnen de rand over het bladerdeeg. Leg de plakjes venkel op de prei. Verkruimel de geitenkaas over de venkel. Bestrooi met peper en wat grof zout. Bak de plaattaart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 februari 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply