Eten met je dreumes

Opeens is je baby een dreumes! En eten met je dreumes is een stuk makkelijker dan eten met je baby. In principe mogen dreumesen alles eten, hoewel het natuurlijk wel de vraag is of je kindje al alles kán eten. Voor sommige dingen heb je immers voldoende tanden en kiezen nodig.

Eten met je dreumes

Kies dus in eerste instantie voor eten dat gemakkelijk te kauwen/sabbelen is. Probeer zout en suiker wel te beperken. Een zak zoute chips op de eerste verjaardag is veel te heftig voor dat kleine lijfje. De nieren zijn weliswaar ontwikkeld, maar te veel zout is nooit goed. Verder is dit je kans om je dreumes nieuwe smaken te leren kennen. Honing bijvoorbeeld, en alle groenten en fruit die na zijn/haar eerste verjaardag in het seizoen zijn. Is je dreumes bijna twee? Lees dan ook alles over eten met je peuter!

Disclaimer

Ten slotte een disclaimer: ik ben geen kinderarts, diëtist of geschoold op het gebied van voeding (voor kinderen). Daarentegen ben ik wél van jongs af aan een fanatieke kok en goede eter. Bovendien ben ik sinds 2016 moeder. Alles wat ik schrijf over eten voor en met kinderen, schrijf ik vanuit die achtergrond. Waar nodig en mogelijk is dit wetenschappelijk onderbouwd. Mijn ervaringen met voedselallergie en -overgevoeligheid lees je hier.