Wat leg jij deze zomer op de barbecue? Een saai barbecuepakket, of kies je één of meer van mijn 10 beste barbecuerecepten?
Mijn 10 beste barbecuerecepten
Hartje zomer stoken bij de barbecue niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks regelmatig op. In de loop der jaren heb ik dan ook een behoorlijke verzameling barbecuerecepten op de site gezet. Mijn favorieten vind je hier!
Vlees op de barbecue
Standaard op heel veel Nederlandse barbecues: de hamburger. Ik geef mijn hamburgers een Marokkaanse twist en serveer ze met gegrilde sla!
Liever een groot stuk vlees? Mijn recept voor côte de boeuf met zelfgemaakte knoflookolie is perfect voor jou.
Salades van de barbecue
Ook salades laten zich prima bereiden óp de barbecue. Wat dacht je van deze rijstsalade met gegrilde groente?
Mijn andere favoriete salade van de barbecue is toch wel deze van gegrilde watermeloen en feta. Die staat ook nog eens superspectaculair op tafel!
Spiesjes op de barbecue
Ook spiesjes van de barbecue zijn natuurlijk heerlijk. Rijg er eens knoflookkip met roze peper aan!
Ook gehakt kun je aan spiesjes rijgen: zo maak je köfte. Extra lekker met zelfgemaakte yoghurtsaus erbij.
Groente van de barbecue
Liever groente op de barbecue? Probeer deze groene asperges met muntyoghurt eens!
Heb je de smaak te pakken? Grill dan paprika’s én courgettes voor deze courgettes met romescosaus.
Vis op de barbecue
Ook vis en andere zeebeesten zijn heerlijk van de barbecue! Vis moet je wel in folie of een visrooster grillen, want anders kan het makkelijk uit elkaar vallen op de barbecue.
Ik kies daarom meestal voor andere zeedieren op de barbecue. Deze gegrilde inktvis met peterseliesaus is één van onze favorieten.
Ook deze garnalen met pastis en citroen liggen hier regelmatig op de barbecue, want ze zijn eenvoudig te maken en heel verfijnd van smaak!
Laat hier weten wat je er van vindt