Garnalen met pastis van de barbecue

Garnalen met pastis van de barbecue

Deze garnalen met pastis zijn perfect voor elke barbecue. Licht, fris en verfijnd van smaak, razendsnel klaar en waanzinnig lekker.

Deze garnalen met pastis van de barbecue maak ik al zeker 10 jaar bijna elke keer dan we de barbecue gebruiken. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken, verfijnd van smaak en vooral onwaarschijnlijk lekker.

Garnalen met pastis van de barbecue

Overigens hoef je de garnalen met pastis natuurlijk niet op de barbecue te maken: uit de grillpan zijn ze net zo lekker, alleen iets anders van smaak.

Gegrilde garnalen met pastis

Met garnalen op de barbecue of grill is het wel altijd opletten geblazen: voor je het weet zijn ze te ver en lijken ze op rubber. Houd ze dus goed in de gaten!

Koken met pastis

Pastis is alleen per fles te koop, en je hebt hier maar twee tl nodig. Geen zorgen, de rest blijft jaren goed, en er is weinig lekkerder dan een glas pastis met veel ijs op een warme namiddag. Je kunt er trouwens ook een heerlijk zomers toetje mee maken!

Garnalen met pastis van de barbecue

Zo maak je pastisgarnalen voor 2 personen:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 15 minuten
  • 250 gr garnalen (gepeld gewicht)
  • 1 el vers citroensap
  • 1 el goede extra vierge olijfolie
  • 2 tl pastis
  • een handje verse kruiden zoals peterselie, oregano, munt en basilicum

Zo maak je het

Klop alle ingrediënten behalve de garnalen tot een marinade. Doe de garnalen erbij en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Hoe langer, hoe lekkerder, 24 uur kan ook prima!

Garnalen op de barbecue

Stook de barbecue of grillpan flink op. Hoe heter de barbecue of pan, hoe sneller de garnalen mooie grillstrepen krijgen. Op die manier zorg je dat je de garnalen niet zo lang op de warmte hebt, dat ze te gaar (en dus rubberig) worden.

Garnalen met pastis

Laat bamboespiesjes een half uurtje in water weken. Grill de garnalen vervolgens tot ze mooi roze kleuren en grillstreepjes beginnen te krijgen.

Serveer zo, met salade en bijvoorbeeld rijst of brood, als hapje, als voorgerecht of als onderdeel van een maaltijd met meer elementen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt