Rijstsalade met gegrilde groenten

Salade met rijst

Deze rijstsalade met gegrilde groenten maakte ik tijdens de hittegolf eerder deze maand. Met het lekkere weer dat voor vandaag en komende week wordt voorspeld, is dit echt een aanrader! De groenten kun je grillen in de grillpan of op de barbecue. Ik gebruikte in deze salade rode Camarguerijst, maar je kunt ook heel goed andere rijst gebruiken. Witte rijst raad ik af, omdat het lekker is als je rijst nog wel een beetje bite heeft.

Wat at EM - weekmenu week 27

Zo maak je rijstsalade met gegrilde groenten voor 2 personen:

  • Kooktijd: 50 minuten
  • 100 gr rode Camarguerijst of een andere volkorenrijst
  • 1 kleine aubergine
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • milde olijfolie om te bestrijken
  • chilivlokken naar smaak
  • 1/2 krop kropsla of romainesla, schoongemaakt
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Rijst voor de salade

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Camarguerijst moet 40-45 minuten koken. Overigens verbruikte de rijst bij mij veel meer water dan er op de verpakking stond, dus houd de boel goed in de gaten als je langkokende rijst gebruikt. Laat de rijst uitlekken, spoel af met koud water en laat uitdampen.

Snijd terwijl de rijst kookt de groenten in lange plakken en smeer ze in met wat milde olijfolie en bestrooi ze met chilivlokken.

Salade met gegrilde groenten

Klop een vinaigrette van de extra vierge olie en de azijn met wat zout en peper. Hussel de vinaigrette in een slaschaal door de rijst en laat de smaken even intrekken. Dit kun je overigens ook eerder doen, dit intrekken kan je wel een paar uur laten duren.

Rijstsalade met gegrilde groenten

Grill de groenten in de grillpan of op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben. Snijd de gegrilde groenten in kleinere stukken. Hussel de sla door de rijst terwijl de gegrilde groenten iets afkoelen. Meng ten slotte de gegrilde groenten door de rijstsalade en serveer meteen.

Rijstsalade met gegrilde groenten

Ik vond deze salade een maaltijd op zich, maar mocht je de barbecue ook nog voor iets anders willen gebruiken nu hij toch brandt, dan is een worstje een stukje vis of een maïskolf hier heerlijk bij!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 juli 2015

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply