De lekkerste gerechten voor een vegetarische barbecue

Kerst 2021Kerst 2021

Als je net als ik (steeds) minder vlees wilt eten dan valt je waarschijnlijk op dat er steeds meer vegetarisch lekkers te krijgen is in Nederland. Met één enorme uitzondering: de barbecue. Op de één of andere manier staat barbecueën voor de meeste mensen gelijk aan enorme hoeveelheden vlees grillen en die met stokbrood en salades opeten. Van lekkere gerechten voor een vegetarische barbecue is maar zelden sprake.

Barbecue zonder vlees

Nou wil ik niet beweren dat dat niet lekker is, maar ík vind daar niks aan. Sowieso ben ik geen voorstander van 300 of meer gram vlees per persoon, ook niet als je dat gewicht verdeelt over hamburgers, saté, speklapjes en weetikveel. Daarnaast vind ik het standaard Nederlandse barbecuevlees écht niet lekker. Als ik dan vlees op de barbecue leg, dan is dat altijd van een dier dat een goed leven heeft gehad en culinair verantwoord. Maar nog veel leuker vind ik een vegetarische barbecue.

Vegetarisch barbecueën

Enerzijds omdat vegetarisch barbecueën veel meer variatie biedt, anderzijds juist omdat het nog een beetje onontgonnen gebied is. “Zou je dat ook op de barbecue kunnen maken?” blijft voor mij een leuke vraag. In de loop der jaren heb ik op die manier heel wat vegetarische recepten voor de barbecue ontwikkeld. Ik zet ze hier voor je op een rij!

Courgettes met romesco

Dit is een vaste waarde als wij barbecueën: gehalveerde kleine courgettes met een heerlijke, rokerige en pittige paprikasaus. En het is zelfs helemaal vegan.

Vegetarische barbecue

Spiesjes met watermeloen en halloumi

Zoete watermeloen en hartige halloumi in een pittige marinade. Als je dat ook nog rokerig maakt op de barbecue, heb je echt een waanzinnig gerecht!

Vegetarische barbecue

Rijstsalade met gegrilde groenten

Wanneer je allerlei verschillende groenten op de barbecue legt en die mengt met rode rijst, krijg je een fantastische (maaltijd)salade, die werkelijk overal lekker bij is. Ook dit gerecht bevat geen dierlijke ingrediënten.

Vegetarische barbecue

Salade van gegrilde watermeloen

Deze firm favourite kan niet achterblijven: salade van gegrilde watermeloen. Of je hem nou als ontbijt, lunch of diner eet, deze salade met watermeloen van de barbecue is op elk moment van de dag lekker.

Vegetarische barbecue

Bonenquesadilla’s

Iets heel anders dan anders: quesadilla’s van de barbecue, gevuld met bonen. Extra lekker met een frisse salsa ernaast.

Vegetarische barbecue

Gegrilde groene asperges

Met een frisse muntyoghurt er overheen worden gegrilde groene asperges nóg lekkerder. Probeer maar eens!

Vegetarische barbecue

Groentespiezen

Al tien jaar een klassieker als we de barbecue aan doen: groentespiezen met tomaat, ui en paprika.

Vegetarische barbecue

Vijgen met geitenkaas

Simpel, heel erg lekker en perfect als bijgerecht of als toetje.

Vegetarische barbecue

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.