De 5 lekkerste salades voor de zomer!

Zomerse salades

Weinig zo lekker bij gegrild eten als een frisse salade. Na mijn barbecue-artikel van vorige week kon een lijstje van mijn favoriete salade dan ook niet achterblijven! Naast de toppers die tussen mijn 10 beste barbecuerecepten staan (gegrilde watermeloen met feta en rijstsalade met gegrilde groenten), zijn dit de 5 lekkerste salades voor de zomer!

Allemaal passen ze geweldig goed bij barbecuegerechten, maar kunnen ze ook los worden gegeten, of naast een ander gerecht. Dus zoek niet langer naar de lekkerste salades voor de zomer, maar stort je op het lijstje hieronder. Dan weet je zeker dat je heerlijk eet, zonder veel werk of gedoe. Daar is de zomer immers veel te fijn voor!

De 5 lekkerste salades voor de zomer

Knallen met een vrolijk kleurtje op tafel? Kies voor deze knalroze couscoussalade met biet en geitenkaas! De bieten geven hun prachtige kleur af aan de couscous, zodat jij kunt pronken.

Salades voor de zomer

eog meer kleur op tafel vind je in deze zomerse meloensalade. Fris, zoet en extra lekker door een scheutje wodka.

5 lekkerste salades voor de zomer

Een maaltijdsalade mag natuurlijk niet ontbreken! Deze met gegrilde aubergine en paprika is één van mijn favorieten. Natuurlijk kun je de groenten grillen op de barbecue, maar ook de grillpan werkt hier perfect.

5 lekkerste salades voor de zomer

De allerlekkerste manier om boontjes te bereiden is wat mij betreft deze Franse sperziebonensalade. Deze salade past werkelijk bij ieder ander gerecht. Dit zou ik elke dag wel kunnen eten.

Franse sperziebonensalade

Wil je nog meer kleur op tafel? Deze frisse koolsla met pinda-limoendressing is geweldig. Niet alleen is coleslaw een traditionele begeleider van barbecues, ook zonder dat je de grill aansteekt is deze salade fantastisch. Fris, hartig en knapperig. Wat wil je nog meer?

5 lekkerste salades voor de zomer

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt