Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Een variant op deze knoflookkip met roze peper was al eerder hier te vinden, toen was het echter een ovengerecht. Deze kip, van huis uit “pappiekip” genaamd, is echter van origine een barbecuegerecht. En dus in de staart van het barbecueseizoen het recept.

Kip met roze peper

Roze peper is  strikt genomen helemaal geen peper maar een gedroogd besje van een struik uit een notenfamilie. De smaak is dan ook heel anders dan “echte” peper, dus het werkt echt alleen met roze peper. Anders dan andere pepersoorten is roze peper vrij fris van smaak. Ik ben er dol op, en ik ben gelukkig niet de enige: ik heb zelfs een recept voor zoete koekjes met roze peper in huis.

Knoflookkip met roze peper

Kip van de barbecue

Als je de kip op de barbecue bereidt, is het handig om de kip voor je hem insmeert met de marinade aan spiesjes te rijgen. Zo kun je de kip makkelijker keren boven het vuur.

Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Wachttijd: 1 uur
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor knoflookkip met roze peper van de barbecue voor 2 personen:

  • 200 gr (biologische) kipfilet
  • 1 el roze peperkorrels 
  • 3 tenen knoflook
  • 3/4 tl grof zeezout
  • 3 el extra vierge olijfolie

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Doe de peperkorrels met de knoflook en het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta.

Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Voeg daarna de olie scheutje voor scheutje toe, terwijl je ondertussen blijft vijzelen. Het g
eheel moet bijna een soort mayonaise-achtige consistentie krijgen.

Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Kip marineren

Snijd de kip in repen en smeer die in met het mengsel. Dek de kip af en zet het geheel minimaal een uur weg in de koelkast om te marineren.

Knoflookkip met roze peper van de barbecue

Kip met knoflook

Ik maak deze kip meestal op de barbecue: op een hete, maar niet té hete barbecue rondom grillen tot het vlees mooie grillstrepen heeft en rondom goed gebruind is. Dit duurt ongeveer 10 minuten op mijn barbecue. In de grillpan kan het natuurlijk ook, dat duurt ongeveer even lang. Ook uit de koekenpan is dit overigens heerlijk! Het belangrijkste is simpelweg om te zorgen dat de kip goed gaar is.

Ik at de kip dit keer met op de barbecue gegrilde groenten en verse pasta, maar ook met gegrilde maïs, gepofte aardappel, salade of frietjes is dit heerlijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.